Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Keizersgracht 77 D
Vraagprijs: 1.900.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1750
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 204 m²

Een penthouse in een historisch grachtenpand met 360 graden view over Amsterdam, twee terrassen, woonkeuken, open haard en fraai zicht op de gracht.
Het appartement is 204 m² groot, heeft vier slaapkamers en een ruime brede woonkamer aan de gracht. Gelegen op het eerste en rustige gedeelte van de Keizersgracht en dichtbij de Noordermarkt.

Het appartement ligt op de bovenste verdiepingen van een voornaam en goed onderhouden rijksmonument uit 1750. De entree is statig en verzorgd en het appartement is bereikbaar met een lift uitkomend in de woning. In het souterrain is een aparte berging, wasruimte (in het appartement zelf is ook wasmachine-/droger aansluiting aanwezig) en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Het complex is gelegen op eigen grond.

Indeling:
Ruime en brede woonruimte op de derde verdieping met aan de achterzijde een serrekamer grenzend aan het dakterras. De goed ingedeelde woonkeuken heeft veel werkruimte en alle benodigde inbouw apparatuur en een gezellig eetgedeelte. Bij de entree is een garderobe, een toilet voor gasten en bergruimte.

De zitkamer is aan de voorzijde en heeft een magnifiek zicht over de gracht en de binnenstad van Amsterdam. Er is een openhaard, mooi strijklicht in de avond en ruimte voor een grote zithoek. Op deze verdieping is een chique visgraat parket aanwezig.

Op de bovenverdiepingen zijn vier slaapkamers en een badkamer. De primaire slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en heeft een klein balkon en veel Velux ramen voor het licht en zijn er veel op maat gemaakte kasten. De badkamer is centraal in het midden en is voorzien van een wc, wastafelmeubel en een inloopdouche met drain.
De overige slaapvertrekken liggen aan de voorzijde, waarbij een met een riant terras!

Omgeving:
In het Historische Centrum van Amsterdam aan een rustig woongedeelte van de Keizersgracht, na de Herenmarkt, de Brouwersgracht en de Herenstraat.

Het Centraal Station is op loopafstand en de ring goed bereikbaar via de S100 en S103.

De gezellige Jordaan met leuke restaurants en café’s, de vele boetiekwinkels en dag-markten zijn om de hoek. Door de centrale ligging is alles op fiets en loop afstand, een zeer fijne locatie om te wonen.

Bijzonderheden

Fenomenaal uitzicht over de binnenstad van Amsterdam
Lift uitkomend in het appartement
Goed onderhouden complex met centrale fietsenstalling op eigen grond
Eigen berging in het souterrain
Sfeervol geheel met gezellige keuken en woonkamer met open haard
Zeer onderscheidend appartement op top locatie
Goed op de zon gelegen terrassen

—————————————————————————————————————————

A penthouse in a historic canal house with a 360-degree view of Amsterdam, two terraces, kitchen/lounge, fireplace and a stunning view of the canal.
The apartment spans 204 sqm, has four bedrooms and a spacious, wide living room facing the canal. Situated on the first, quiet stretch of Keizersgracht, nearby Noordermarkt.

The penthouse is on the top floors of a prominent and well-maintained listed heritage building from 1750. The imposing entrance is gorgeous, and the apartment has direct elevator access (opening into the apartment itself). The basement includes a separate storage unit, laundry room (there is also a laundry station in the apartment) and a communal bicycle parking facility. This is a freehold property.

Layout:
Expansive and wide living space on the third floor with a sunroom that opens to the roof deck at the rear. the well-configured kitchen/lounge offers ample worktop space, a full range of appliances and a welcoming dining area. The reception hall includes a coat area, guest restroom and a storage room.

The sitting area is at the front and presents a magnificent view of the canal and Amsterdam’s inner city. The space features a fireplace, stunning incidence of light in the evenings and plenty of room for a large sofa. This level is fitted with elegant herringbone flooring.

The top floors accommodate four bedrooms and a bathroom. The master bedroom is at the rear and features a small balcony and many Velux windows for daylight entry, in addition to numerous custom-made wardrobes. The central family bathroom is fitted with a toilet, vanity and a walk-in shower with a floor drain.
The other bedrooms are at the front, one of which opens to a spacious terrace!

Area:
Situated in Amsterdam’s historic city center (Centrum borough), on a quiet residential stretch of Keizersgracht, by Herenmarkt, Brouwersgracht and Herenstraat.

Central Station is within walking distance, and the A10 beltway is easily accessible via exits S100 and S103.

The property is around the corner from bustling Jordaan Quarter, home to lovely restaurants and cafés, countless boutiques and markets. Due to the central location, all amenities are within walking or cycling distance: a fabulous place to call home.

Specifications:
Phenomenal view of Amsterdam’s inner city
Direct elevator access, opening in the apartment
Well-maintained building with a central bicycle parking facility, freehold property
Private storage unit in the basement
Charming property, with a welcoming kitchen and a living room with a fireplace
Unique apartment in a prime location
Terraces with excellent sun exposure


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.