Heesselt

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Heesselt
Adres: Kerklaan 16
Vraagprijs: 1.050.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1733
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 283 m²

Betuwse woonboerderij langs de Heesseltsche Uiterwaarden.

Op een prachtige locatie langs de Waal, direct naast beschermd natuurgebied de Heesseltsche Uiterwaarden, staat deze eeuwenoude woonboerderij. Een prachtig herenhuis met riante deel. Nu een Rijksmonument waarin het voortreffelijk wonen is. Met veel zorg en liefde is deze boerderij door de huidige bewoners onderhouden en verbouwd. Met aandacht voor de landelijke sfeer van lang vervlogen tijden en met behoud van talrijke authentieke elementen waaronder fraaie estrikenvloeren, balkenplafonds, stoere gebinten en een aantal schitterende tegeltableaus. De zo typerende overstek aan de achterzijde is een van de blijvende parels van deze boerderij. Eenmaal binnen wordt duidelijk wat deze boerderij u aan mogelijkheden schenkt: landelijk en onbezorgd wonen, met volop mogelijkheden voor werk of hobby aan huis.

Wonen en genieten.
Het vooraanzicht vanaf de Waalbandijk toont het herenhuis met aan de voorzijde de entreedeur naar de prachtige hal met fraaie vloer en houten plafond. Links en rechts de deuren naar respectievelijk de sfeervolle kantoorkamer en de riante living met twee haarden en naar de landelijke woonkeuken met de luxe van nu. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de voormalige woonkeuken met meerdere tegeltableaus en een schouw met schildpadtegels. Het is een unieke en multifunctionele tussenruimte die de woning verbindt met de riante deel. Daarbij kunt u beschikken over twee verdiepingen waarvan de eerste zich ook uitstrekt boven de deel. Met nu een vijftal slaapkamers, de badkamer, maar ook een tussenzolder en een grote zolder met mogelijkheden voor extra kamers. Volop ruimte dus.

Idyllisch terras en veranda in de avondzon.
Vanaf de Waalbandijk heeft u mooi zicht op de woonboerderij. De taluds van de Kerklaan en de Waalbandijk vormen een natuurlijke afscheiding met de royale voor- en zijtuin. Maar minstens zo mooi is het zicht vanaf de Kerklaan. Met in beeld de pronte Betuwse overstek en de hooiberg er tegenover. Voor alle duidelijkheid: de hooiberg met de naastgelegen vloedschuur is geen onderdeel van dit aanbod en krijgt een eigen woonbestemming. Voorbij de toegangspoort is er eerst ruim voldoende parkeergelegenheid. Achter de deel onder de overstek ligt een idyllisch terras met daar tegenover de veranda, heerlijk vrij, in de luwte van de hooiberg gepositioneerd en met een verrassend grote tuin. U geniet hier tijdens mooie zomeravonden, al dan niet met een glas wijn in de hand, van de ondergaande zon.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.