Tiel

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Tiel
Adres: Kerkplein 2
Vraagprijs: 365.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1560
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 119 m²

Aan de rand van het centrum staat naast de grote Sint Maartenskerk de voormalige gerfkamer, een markant 16e eeuws pand dat eeuwen dienst heeft gedaan als sacristie en inmiddels kan worden aangewend als woon-werkpand. Dit pand wordt aangeboden met een aantrekkelijke vanafprijs. Biedingen vanaf deze prijs worden als openingsvoorstel gezien.

Entree met toilet, hoge leefruimte met prachtige kruisgewelven, ¬¬hoge gotische vensters en antieke estrikenvloer op de begane grond.
Overloop met toilet en pantry en een open ruimte met een schouw op de eerste verdieping.
Zolderruimte met mogelijkheden op de tweede verdieping.

Rijksmonument

Bruto-inhoud: 900 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 119 m²
Perceeloppervlak: 85 m²
Bouwjaar: 1560

Indeling begane grond:
Via openbaar gebied dat in eigendom is bij de gemeente Tiel is het pand bereikbaar.
De historische voordeur met gesmede nagels geeft toegang tot de hal. Hier bevindt zich het toilet en de vernieuwde meterkast. Een houten wand met imposant glas in lood bovenlicht scheidt de hal van de grote leefruimte die het formaat heeft van een bescheiden kerkzaal. De ruimte meet 47m2 en biedt door de hoogte van 5.65 meter de mogelijkheid er een extra verdieping in te realiseren. Hiervan zijn reeds ontwerpstudies gemaakt die positief zijn bevonden door de bevoegde instanties. De vloer is belegd met antieke estriken in een mix van rode en gesmoorde plavuizen. De hooggeplaatste gotische vensters zorgen voor een mooie lichtinval. De wanden zijn evenals de historische kruisribgewelven gestukadoord. Via een toren met stenen trap zijn de verdiepingen bereikbaar.

Indeling eerste verdieping:
Deze verdieping kent een vergelijkbare sfeer. Bovengekomen is een hal met pantry en toilet. In deze hal bevindt zich een fraai rond 50-ruits glas in loodraam. In deze ruimte hangt eveneens de Nefit HR ketel uit 2016. Aan de hal grenst een 51m2 grote leefruimte die zich uitstekend zou lenen als woonkamer. Door de vernieuwde schuifvensters met roedeverdeling is het heerlijk licht. Ook hier is het plafond met gewelven. Tegen de kopgevel staat een vroeg 18e eeuwse eikenhouten schouw met fraai gedecoreerde boezem. De vloer is hier net als op de begane grond belegd met antieke estriken en de wanden zijn gestukadoord.

Indeling tweede verdieping:
Deze verdieping is momenteel nog geen woonverdieping. Bovengekomen heb je namelijk zicht op de bovenzijde van de gewelven. Na het aanbrengen van een vloer en aanpassing van de kap, is hier ruimte voor een prachtige slaapkamer en een badkamer. Ook hierover hebben de bevoegde instanties zich inmiddels positief uitgesproken.

Bijzonderheden:
Op hemelsbreed 300 meter van de rivier de Waal staat tegenover het theater dit unieke pand. Het pand staat als het ware in de kerktuin en wordt omgeven door openbaar groen. Werkelijk alle voorzieningen liggen ‘om de hoek’. Zo bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, winkels, boetiekjes en zelfs het station is in 10 wandelminuten te bereiken.
Het pand heeft recent een woonbestemming gekregen en biedt legio mogelijkheden voor kandidaten die geen behoefte hebben aan eigen buitenruimte in de vorm van een terras of tuin. Er zijn door Marcus Architecten verschillende varianten getekend, waarbij bij het woonprogramma op de begane grond, de tussenverdieping en de eerste verdieping kan worden gerealiseerd danwel de zolder erbij wordt betrokken.
Bent u op zoek naar een markant pand met uitstraling, om te wonen al dan niet met werk, atelier, muziekruimte gecombineerd, maak dan beslist een afspraak voor een bezichtiging.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).