Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Kerkstraat 1
Vraagprijs: 700.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1901
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 217 m²

Op slechts een paar honderd meter van de rivier de Waal en het stadspark staat in de luwte van het centrum dit statige monument in Chaletstijl. Het uitstekend onderhouden en zeldzaam gaaf bewaard gebleven pand beschikt over maar liefst zes slaapkamers, twee badkamers, een binnenplaats en een zonneterras aan de voorzijde.

Lange gang met antieke patroontegels, woonkamer en suite met twee schouwen en openslaande deuren naar buiten, luxe keuken op de begane grond en een wijn-/provisiekelder.
Twee grote en éen kleinere slaapkamer en een compleet ingerichte badkamer op de
1e verdieping.
Drie slaapkamers en tweede badkamer op de 2e verdieping.

Bruto-inhoud woning: 920 m³
Gebruiksoppervlak wonen: 217 m²
Perceeloppervlak: 108 m²
Bouwjaar: 1901

Gemeentelijk monument

Indeling begane grond:
De voordeur met bovenlicht biedt toegang tot de lange gang met antieke patroontegels.
In de gang is een prachtige lambrisering, een authentieke tochtdeur naar de achtergang en deuren naar de woonkamer, keuken en kelder. De woonkamer is verdeeld in een voor- en achterkamer, gescheiden door prachtige suitedeuren met glas in lood. De lichte voorkamer is verrassend breed en vanuit de hoge ramen is zicht op de Gasthuisstraat richting de Markt. Er is een marmeren schouw met rookkanaal, vaste kasten, een hoog stucplafond en de vloer is belegd met de originele houten vloerdelen. In de achterkamer zijn, naast een schouw, ook een vaste boekenkast, inbouwkasten en openslaande tuindeuren. De keuken grenst eveneens aan de beschut gelegen binnenplaats. Vanuit daar is er een deur naar de berging en een achterom.
De maatwerkkeuken (2014) is voorzien van een composiet werkblad en hoogwaardige apparatuur, waaronder een breed 6-pits Boretti fornuis. Door een groot raam is maximaal contact met buiten. De vloer is belegd met zwart wit geblokte plavuizen en voorzien van vloerverwarming.

Indeling eerste verdieping:
Op deze woonlaag bevinden zich drie slaapkamers. Er zijn twee riante slaapkamers met originele vaste kasten, waaronder een diepe inloopkast en de kleinere slaapkamer is een perfecte werkplek met zicht op de Gasthuiskapel. Alle slaapkamers zijn voorzien van hoge stucplafonds met sierlijsten, fraaie getimmerde vensterbanken, radiatorombouwen, paneeldeuren en originele vloerdelen met hoge plinten. De in zwart/wit uitgevoerde badkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Door de lichtkoepel is het een heerlijk lichte ruimte die is ingericht met een ligbad, een douche, een toilet en een wastafel op zuil.

Indeling tweede verdieping:
Op deze verdieping ervaar je nog meer hoeveel ruimte het pand herbergt. Er bevinden zich hier nog drie slaapkamers. Allen gelegen onder de strak afgewerkte kap en is voorzien van Velux dakvensters en de slaapkamer aan de voorzijde heeft een authentieke dakkapel. Aan deze slaapkamer grenst nog een grote berging waar ook de geiser voor de badkamers hangt. Deze tweede badkamer ligt aan de overloop en is ingericht met een douche, wastafel en de witgoedaansluitingen.

Bijzonderheden:
Deze woning beschikt écht over vele authentieke details met neorenaissance elementen. Zo zijn er originele paneeldeuren, vaste kasten, suitedeuren met glas in lood, marmeren schouwen, houten vloerdelen, antieke cementtegels, passend hang- en sluitwerk, hoge stucplafonds, brede overstekken, prachtig gedetailleerd metselwerk met knipvoeg etc..
Bij de verduurzaming is gekozen voor voorzetwanden, de ramen zijn grotendeels voorzien van monumentaal isolatieglas en ter plaatse van de straatgevel is voorzetbeglazing toegepast. De woning wordt verwarmd middels een Remeha combiketel uit 2015, terwijl er voor de warmwatervoorziening een badgeiser uit 2014 aanwezig is.
De locatie is ideaal. Enerzijds dicht bij de natuur, want de rivier de Waal met haar stranden en de stadswallen liggen op 250 meter afstand. Anderzijds nabij alle voorzieningen met op steenworp afstand een keur aan winkels, boetiekjes, restaurants en terrassen. De woning staat op de hoek van de Kerkstraat met de Bloemendaal, een autoluw straatje waar kinderen veilig kunnen spelen. Voor de woning ligt een terras waar van de avondzon kan worden genoten.
Zoekt u een heerlijk familiehuis binnen de vesting van Zaltbommel nabij alle voorzieningen én de natuur, maak dan een afspraak voor een bezichtiging.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.