Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Kerkstraat 15
Vraagprijs: 895.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 302 m²

Op markante locatie binnen de vesting staat op korte afstand van de rivier en het park dit goed onderhouden 18e eeuwse stadspand met patio en dakterras. Ideaal voor mensen die wonen en werken willen combineren in een statig pand met alle voorzieningen op loopafstand.

Centrale gang, werkkamer, (voormalige) woonkamer, eetkamer, keuken, TV-/speelkamer met toegang tot de patio, zijentree met toilet op de begane grond.
Overloop met pantry, vijf slaap-/werkkamers, waaronder een potentiële badkamer en een dakterras op de eerste verdieping.
Overloop met doucheruimte, slaap-/werkkamer en twee bergzolders op de tweede verdieping.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud woning: 1300 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 302 m²
Perceeloppervlak: circa 177 m²
Bouwperiode: 17e eeuws

Indeling begane grond:
Via de hardhouten voordeur met deurrooster en 6-ruits bovenlicht is de vestibule bereikbaar. Vanuit de vestibule is toegang tot een werkkamer en de voormalige woonkamer. De werkkamer is een zonovergoten ruimte met hoge 18-ruits vensters, een schouw en een hoog balkenplafond. De voormalige woonkamer is momenteel in gebruik als werkkamer en is eveneens heerlijk licht door de hoge vensters vanwaar zicht is op de Koningstraat en de oude Vismarkt. De vloer is er belegd met natuursteen en de inbouwhaard is intact gelaten. Vanuit de vestibule geeft een deur met glas in lood en bovenliggend oeil de boeuf toegang tot de gang. Ook hier is de vloer belegd met hardsteen. Er is een berging/provisiekamer die momenteel in gebruik is als technische ruimte. Vanuit deze ruimte is toegang tot de middeleeuwse gewelfkelder. Aan de gang liggen verder een eetkamer, de keuken en een werkkamer die zich uitstekend zou lenen als speelkamer. In de eetkamer is de historische kastenwand een echte eyecatcher. Ook deze kamer is heerlijk licht, doordat de twee 12-ruits vensters aan de zuidzijde liggen. Mocht het er warm worden, dan is er (reversible) airco voorzien, net als in alle andere vertrekken. Naast de schouw is een deur naar de keuken. Deze is ingericht met een eigentijds meubel voorzien van diverse apparatuur. Op de begane grond is verder nog een toilet en toegang tot de patio van 12m2. Een trap verbindt deze patio met het dakterras.

Indeling eerste verdieping:
Op deze verdieping liggen aan de overloop vijf kamers. De twee kamers aan de voorzijde bieden een prachtig zicht op de Vismarkt. Twee andere kamers bieden toegang tot het dakterras van 18m2. Van de grootste kamer -met visgraatparket- is een artist impression gemaakt als masterbedroom. Op de overloop is een pantry en een toilet. Het toilet bevindt zich naast een kamer die zich qua ruimte en infrastructuur goed zou lenen als badkamer.

Indeling tweede verdieping:
Deze verdieping is te bereiken via een smalle vaste trap. Aan de overloop grenst een doucheruimte en een slaap-/werkkamer. In deze kamer vormen de historische spanten een prachtig contrast met de strak afgewerkte kap waarin twee dakvensters zijn opgenomen. Ook hier is airconditioning aanwezig. Aan deze kamer grenst een hoger gelegen bergzolder annex archiefruimte. Onder de kap van het voorhuis bevindt zich een enorme open zolder met mogelijkheden.

Bijzonderheden:
Dit authentieke, historische stadspand ademt de sfeer van weleer uit door het behoud van originele elementen, zoals de statige lijstgevel met roederamen, hoge balken- en stucwerkplafonds, paneeldeuren, historische kastenwand in de eetkamer. Van origine waren het drie middeleeuwse panden die door de loop der jaren zijn samengevoegd.
De buitenruimte is bescheiden maar biedt, naast ochtend- èn middagzon, volledige privacy. Het pand staat op markante locatie op de hoek van de Kerkstraat en de Heilige Geeststraat, in het verlengde van de Koningstraat en de Vismarkt; op slechts 150 meter van één van de winkelstraten van het historische centrum van Zaltbommel.
Op loopafstand bevinden zich diverse horecagelegenheden, het theater en een keur aan leuke winkels en boetiekjes. Zelfs het station is op loopafstand gelegen en de autosnelweg A2 is in enkele autominuten bereikbaar. Zoekt u een goed onderhouden stadspand met een zee aan ruimte, maar heeft u geen behoefte aan een tuin?
Kom dan kijken en laat u verrassen.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.