Nieuwaal

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Nieuwaal
Adres: Kerkstraat 23
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1935
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging
Oppervlakte: 254 m²

Met zorg onderhouden monumentale woonboerderij met een volledig geoutilleerde hooiberg annex gastenverblijf op rustige locatie dichtbij de schitterende uiterwaarden en de rivier de Waal.

Hal, tuingerichte woonkamer met houtkachel en vide, eetkeuken met uitzicht op de landerijen en twee (werk)kamers op de begane grond.
Overloop onder de hoge nok, een ouderslaapkamer met aangrenzende garderobe en privébadkamer en drie kinderslaapkamers, een 2e badkamer en een witgoedkamer op de eerste verdieping.

Gemeentelijk monument

Bruto inhoud woning: 975 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 254 m²
(Waarvan 53 m² in de hooiberg)
Perceeloppervlak: circa 800 m²
Bouwjaar: 1935

Indeling begane grond:
De oorspronkelijke voordeur bevindt zich in de symmetrische voorgevel. Aan weerszijden zijn authentieke schuifvensters met Van Ruysdael isolatieglas, geflankeerd door buitenluiken in grachtengroen. Boven de voordeur en ramen is prachtig siermetselwerk toegepast.
De voordeur bevindt zich aan de zijde van de oprit. Aan de entree grenzen de eetkeuken, de woonkamer, de wc en de kelder. De keuken is in eind jaren ’90 gerealiseerd op de plaats waar vroeger de woonkamer en gang waren. Aan de voorzijde is blijvend zicht op de landelijke omgeving en een heerlijke ruimte om de dag te starten in de ochtendzon. Aan de keuken grenst een (werk)kamer waaraan nog een kamer grenst; ideaal voor rustig thuiswerken, tv-kijken of als speelkamer voor de jeugd. De woonkamer bevindt zich aan de zuidzijde in de voormalige deel. De woonkamer is een zonovergoten kamer van 66m2 met een prachtige ruimtelijke beleving doordat de kap in het zicht is gelaten. De vloer is belegd met natuursteen en voorzien van vloerverwarming. Voor de liefhebber van stoken staat er een stoere Deense houtkachel. Via dubbele glasdeuren is toegang tot de besloten gelegen achtertuin.

Indeling eerste verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich vier slaapkamers, twee badkamers en een praktische witgoedruimte. Vanaf de overloop is een prachtig zicht op de woonkamer. De ouderslaapkamer beschikt over een aangrenzende garderobekamer met doorloop naar de privébadkamer. Deze in stijl verbouwde badkamer is ingericht met een ligbad, twee wastafels, een toilet en een urinoir.
Aan de voorzijde liggen twee slaapkamers met zicht op de lommerrijke Kerkstraat. Aan de overloop grenzen nog een (kleine) slaapkamer, de witgoedruimte en een tweede badkamer. Deze badkamer is uitgevoerd in dezelfde stijl als de eerste badkamer en ingericht met een douchecabine, toilet en wastafel. Alle vertrekken liggen onder de geïsoleerde en gestukadoorde kap.

Indeling hooiberg:
De vijfroedige hooiberg heeft aan de opritzijde dubbele openslaande deuren waarachter de garage zich bevindt, terwijl aan de achterzijde een deur naar de tuin leidt.
Op de eerste verdieping is een zonnige ruimte met open keuken; ideaal als gastenkamer, praktijk-, sport- of thuiswerkruimte. Er zijn twee paar dubbele openslaande deuren, twee Franse balkons en ramen vanwaar een prachtig uitzicht is over de zij- en achtertuin. Verder is op deze verdieping een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een trap leidt naar een entresol waar zich onder de nok een logeerruimte bevindt. Achter de hooiberg bevindt zich een 2e tuin met absolute privacy.

Mogelijkheden:
De gemeente Zaltbommel, waar Nieuwaal onder valt, maakt woningsplitsing in de gehele gemeente mogelijk. Door woningsplitsing kunt u een bestaande woning opdelen in twee zelfstandige woningen. Dit levert meer betaalbare woningen op voor senioren en starters. Via de doorlink kunt u lezen waar u op moet letten om een woning te kunnen laten splitsen en aan welke voorwaarden uw aanvraag moet voldoen. https://www.zaltbommel.nl/inwoner-en-ondernemer/bouwen-en-verbouwen/woningsplitsing

Bijzonderheden:
Dit karakteristieke familiehuis is met zorg en aandacht verbouwd en wordt goed onderhouden. Het in spouw gebouwde voorhuis is voorzien van fraai metselwerk, terwijl het van origine in steens metselwerk uitgevoerde achterhuis is voorzien van geïsoleerde voorzetwanden. Bij de verbouwing zijn nagenoeg alle vloeren geïsoleerd en zijn ook de meeste ramen voorzien van isolerende beglazing. Het dak is volledig geïsoleerd en aan de binnenzijde voorzien van strak gestuukte gipsplaten.
In 2002 is de hooiberg herbouwd, geïsoleerd en voorzien van een eigen cv-installatie, keuken en badkamer; een ideale plek voor gasten, praktijk of atelier.
Achter de woning ligt een beschut gelegen binnentuin van ongeveer 80m2 met rondom gemetselde verhoogde borders, terwijl achter de hooiberg een tweede tuin ligt. Deze is onder andere ingericht met gazon, een oude waterput en verhoogde borders met weelderig bloeiende vaste planten en heesters. Ter voorbereiding op een mogelijk gewenste verdere verduurzaming hebben de eigenaren een verduurzamingsplan laten opstellen om de woning gasloos te kunnen bewonen. Op verzoek is dit rapport beschikbaar.
Als u een goed onderhouden woonboerderij zoekt op een verrassend en zongericht perceel met ook nog eens een fijn en solide bijgebouw, kom dan eens kijken.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.