Naarden

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Naarden
Adres: Kloosterstraat 13 1411 RS NAARDEN
Huurprijs: € € 3.450
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 240 m2
Oppervlakte perceel: 360 m2

Een sfeervol, ruim gezinshuis uit ca 1600 binnen de vesting van Naarden met woon- en studeerkamer en een ruime keuken op de begane grond en op de verdieping drie slaapkamers. Aan de achterkant een grote tuin met berging, wat verrassend is binnen de vesting.

Indeling
Op een oppervlak van 8,5 m breed en 13 m diep is er op de begane grond een woonkamer, studeerkamer en ruime keuken en op de verdieping drie ruime slaapkamers en een badkamer. De zolder is geschikt als bergruimte.

Begane grond:
De lange hal  (16 m2) geeft toegang tot de verschillende ruimtes. Er is een (studeer-)kamer (11 m2) aan de voorzijde, een sfeervolle woonkamer en suite  (45 m2)  en een ruime eetkeuken  (18 m2) aan de tuinzijde. Er is een enkelvoudig balklaag met nog enkele renaissance-profiel sleutelstukken ter plaatse van de bouwmuren. In het midden worden de balken ondersteund door een gemetselde binnenmuur die de plattegrond in twee gelijke delen verdeelt. In de woonkamer aan de voorzijde zit een mooie schouw met een gestucte boezem in Lodewijk XVI-trant die vermoedelijk rond 1800 is ingebouwd door de toenmalige meester-metselaars die het huis bewoonden.

Eerste verdieping:
Overloop met elegante badkamer met ligbad en separate douche en toilet, en drie in grootte variërende slaapkamers. (resp. 35 m2,  19 m2 en 22 m2). Twee slaapkamers kijken uit op de tuin en de grootste slaapkamer zit aan de voorgevel. Deze verdieping zit in de kap van het huis. Op ca. 80 cm hoogte begint de sporenkap.

Zolder:
Grote open ruimte (75 m2) bereikbaar via een vaste trap. De kap is opgebouwd uit kromstijlgebinten, schaargebinten en nokgebinten boven elkaar en bereikt daarmee een grote hoogte. De constructie is uitgevoerd in eikenhout en bezit gehakte telmerken. Deze ruimte is geschikt als bergruimte.

Bijzonderheden:
Dit huis is zeer geschikt voor een stel (met max. 2 kinderen) of zonder kinderen.

Locatie:
Parkeren in directe omgeving (middels parkeervergunning). NS station op korte (fiets)afstand. Rustig gelegen met de supermarkt, scholen, sportpark, winkels, musea en horeca op loopafstand.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.