Doesburg

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Doesburg
Adres: Koepoortstraat 26a 6981 AT DOESBURG
Huurprijs: € 1.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 110 m2
Oppervlakte perceel: 165 m2

Driekamer appartement met buitenruimte in een laat- Middeleeuws huis, gelegen in het pittoreske centrum van Doesburg. Dit grote Gotische woonhuis dateert oorspronkelijk uit de 14de / 15de eeuw. Archiefgegevens maken duidelijk dat dit grote huis lange tijd behoorde tot een van de meest aanzienlijke huizen van Doesburg.

Indeling
Het betreft een bovenwoning in een complex met een bedrijfsruimte en 3 woningen. De bovenwoning heeft een eigen opgang.

Begane grond:
Entree (8,5 m²) met terazzo-vloer en trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Woonverdieping met een lichte woonkamer (24m²) en een mooi balkenplafond. Grote openslaande ramen met een uitzicht over de Koepoortstraat met zijn historische bebouwing. In het achterhuis bevindt zich de ruime woonkeuken  (18 m²) met veel lichtinval door de grote ramen voorzien van afzuigkap en opstelplaatsen voor apparatuur. Op deze verdieping is een separaat toilet aanwezig.

Tweede verdieping:
Twee slaapkamers (12 m²) met balkenplafond. Luxe badkamer (14 m²) met separate douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Achter de badkamer bevindt zich de technische ruimte (6 m²) met een wasmachineaansluiting en de CV installatie.

Derde verdieping:
Een grote zolder van maar liefst 27 m². Geschikt als hobbykamer met de unieke dakconstructie in het zicht. De zolder is middels een vaste trap te bereiken.

De woning heeft een buitenruimte (55 m²) links van het pand welke is gelegen op het Noordwesten.

Locatie:
Winkelcentrum, horecagelegenheden, basisschool, sportclubs, jachthaven bevinden zich in de directe omgeving (enkele minuten lopen). De afstand tot Arnhem/ Doetinchem/ Zutphen ligt op 15 – 20 minuten autorijden. Doesburg heeft goede busverbinding met Dieren (treinstation) en naar de overige grote plaatsen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Via een gemeentelijke vergunning kunt u in de straat parkeren


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.