Konijnenstraat 16 B - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Konijnenstraat 16 B
Vraagprijs: 2.800.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1952
Ligging:
Oppervlakte: 308 m²

In het zeer bijzondere voormalig kloostercomplex “De Voorzienigheid” met zijn rijke historie, is dit unieke woonhuis van maar liefst 308 m2 gelegen. Dit prachtige appartement is in 2017 onder architectuur verbouwd naar de wensen van de eigenaar die in zijn atelier aan huis zijn kunstenaars beroep kon uitoefenen. De basis van de woning is robuust en modern en afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen conform deze tijd, echter de excentrieke details in de woning geven dit huis juist de sfeer die het zowel uniek als spectaculair maakt. De draagconstructiepalen zijn omhuld met gebeeldhouwde totempalen uit West-Papoea en de hoogte van de vide wordt nog meer benadrukt door de 5 meter hoge totempaal die prachtig uitkomt in het daglicht van de grote raampartijen.

De huidige afwerking is zeer basic en zal naar hedendaags comfort moeten worden omgezet. Dat betekent dat de woning klaar is voor een esthetische verbouwing waarbij er een zeer efficiënte indeling gemaakt kan worden op de eerste verdieping die naar eigen smaak en wens is af te werken. Tevens is er de mogelijkheid om de zolderetage te vergroten waardoor er meer vierkante meters zullen ontstaan. De bijgevoegde Artist Impressions geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden van de woning.

Naast het feit dat de bovenverdiepingen esthetisch moeten worden afgewerkt heeft de woning nu al het wenselijke comfort te bieden. Zo is er de beschikking over een inpandige parkeergarage met plek voor 2 auto’s, is er een plateaulift naar de eerste verdieping aanwezig, een brede en zonnige tuin op het zuidoosten (circa 76 m2), vernieuwde fundering in 2017, vernieuwde leidingen en elektra, goed geïsoleerd, eigen grond en er zijn thans al een hybride warmtepomp en zonnepanelen aanwezig.

Indeling:
De woning is gelegen op de begane grond, eerste verdieping en zolderetage en kent de volgende indeling:

Begane grond:
Entree, moderne vestibule, hal, binnenkomst in de zeer ruime en lichte woonkamer met vide aan de tuinzijde, die door de hoge raampartijen zorgt voor bijzonder veel lichtinval. De moderne open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een quooker en combi magnetron. Naast de keuken bevindt zich een kamer die zich perfect leent als bijkeuken of als werkkamer. De prachtige kozijnen naar de tuin benadrukken nogmaals de plafondhoogte van 3 meter in de ruimte. De tuin is gelegen op het zuidoosten en heeft een heerlijke ochtend/- begin middag zon die prachtig de woonkamer in schijnt. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de garage waar met gemak 2 kleine auto’s kunnen worden geparkeerd, of een wat grotere auto in combinatie met een biro of een bakfiets. De garage heeft een directe ingang vanuit de straat. Naar de 1ste verdieping komen kan door middel van de wenteltrap in de eetkamer die uitkomt in de slaapkamer aan de voorzijde, of door middel van de moderne eiken houten trap aan de achterzijde van de woning, of de ernaast gelegen plateaulift die uitkomt op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Met de achtergelegen trap komt men uit op de overloop met raampartijen, Yoga ruimte met ernaast gelegen zeer ruime atelierruimte met een nokhoogte van 5.46 meter. Deze is voorzien van 2 grote dakramen waardoor er eventueel gedacht kan worden aan het creëren van nog een zolderetage erboven. Aan de kant van de vide die uitkijkt op de tuin is de inloopkast gelegen met ernaast de badkamer die voorzien is van douche, dubbele wastafel en een toilet. Aan de voorzijde is de tweede zeer ruime slaapkamer gelegen die in verbinding staat met de eetkamer door middel van de wenteltrap. Trap naar de zolderetage:

Zolderetage:
Trap naar zolderkamer met een nokhoogte van 293m. Met twee bergruimtes. Eventueel kan met een aantal aanpassingen hier nog een extra ruimte worden gemaakt van 25 m2.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De vereniging van eigenaren wordt professioneel beheerd en functioneert naar behoren. De servicekosten bedragen circa €176,- per maand.

LOCATIE:
Deze mooie woning is gelegen in een zeer geliefde straat in de gezellige en zeer bekende Jordaan. Deze buurt staat bekend om zijn levendigheid, maar vooral ook gezelligheid en natuurlijk de vele volkshelden die hier vandaan komen. De Jordaan biedt tal van diverse koffiezaakjes, lunchrooms, winkels en boetiekjes. Ook zijn hier veel bekende restaurants te vinden, zoals onder andere Toscanini en restaurant Daalder. En voor de echte oudhollandse cafés zijn ‘cafe Nol’ en ‘cafe Lowietje’ op enkele minuten fietsafstand. Dichterbij is café Van Puffelen te vinden. Elke zaterdag is er de Lindenmarkt met een breed scala aan aanbod en doordeweeks kunt u bij de winkels hier terecht die zorgen voor het echte Jordanese buurtgevoel. De bekende Amsterdamse grachten zijn letterlijk aan het einde van de straat en het bruisende centrum van Amsterdam is op loopafstand. Het centraal station met diverse uitvalswegen is op enkele minuten fietsafstand.

BIJZONDERHEDEN:
– Uniek geheel woonhuis met ruime achtertuin op het zuidoosten.
– Conform NEN2580 bedraagt de woonoppervlakte 308,38 m2.
– Conform NEN2580 bedraagt de oppervlakte van de tuin circa 75,4 m2.
– De woning is in 1952 gebouwd.
– Gelegen op eigen grond.
– Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam sectie E nummer 9837 index 145
– Het betreft een Rijksmonument.
– Het geheel beschikt over vier goed formaat kamers, maar kan met enkele aanpassingen naar 6 kamers en twee badkamers worden uitgebreid waarbij er ook nog eens circa 25 m2 extra woonoppervlakte kan worden gerealiseerd.
– Zeer hoogwaardig afgewerkt, de woning is in 2017 volledig gerenoveerd waarbij er gebruik is gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige materialen. Daarna is het onderhoud zeer goed bijgehouden.
– In 2017 is ook de fundering vernieuwd.
– Voorzien van zonnepanelen, warmtepomp met cv ketel ondersteuning.
– Zeer centraal gelegen ten opzichte van vele winkelstraten en musea.

OPLEVERING
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.

De Voorzienigheid geschiedenis
De congregatie ‘De arme Zusters van het Goddelijke Kind’ werd in 1852 gesticht, en dreef in de Jordaan een tehuis voor verwaarloosde meisjes tot 12 jaar onder de naam gesticht De Voorzienigheid. Ook bekend als de stichting van de heilige Hiëronymus en Aemilianus.
Oprichter was pastoor Petrus Hesseveld. In 1858 begonnen de zusters een hostiebakkerij, die zou uitgroeien tot een fabriek die elke week 600.000 hosties bakte en in 1958 het eeuwfeest vierde.
Het complex van de Voorzienigheid omvatte ook scholen en weeshuizen, en besloeg in de eerste helft van de 20e eeuw een groot deel van het blok tussen Lauriergracht, Konijnenstraat en Elandsstraat. Ook het pand dat nu het legendarische huisnummer 37 heeft hoorde er toe: daar was een kweekschool voor onderwijzeressen.
In 1991 verhuisden de laatste zusters naar Heemstede.
Het complex heeft een ingewikkelde bouwgeschiedenis, met diverse verbouwingen en uitbreidingen. Verschillende katholieke architecten hebben meegebouwd: Bleys, Duncker en Joling.

Konijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - AmsterdamKonijnenstraat 16 B - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.