Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Haarlem
Adres: Koninginneweg 26
Vraagprijs: 1.328.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1904
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Oppervlakte: 200 m²

Stijlvol herenhuis met fraaie details en tuin op het westen.

Tegen het stadscentrum van Haarlem in de Koninginnebuurt – door het Noord-Hollands Dagblad in 2021 bestempeld als de beste buurt van de provincie – staat dit fraaie herenhuis. Gebouwd in 1904 en met kenmerken van de toen populaire art-nouveau (of jugendstil) stijl. Vanaf de straat ziet u direct dat u met drie volwaardige verdiepingen te maken heeft. Dat die ruimte volop wordt benut, dat merkt u pas als u voorbij de vestibule de lange hal inloopt en kennismaakt met de vele woonvertrekken. Stijlvol en riant wonen is hier een understatement, mede dankzij authentieke elementen waardoor dit patriciërshuis nog altijd de grandeur van vroeger tijden heeft.

Drie woonverdiepingen en een kelder
Met drie volledige verdiepingen biedt dit herenhuis alle mogelijkheden om riant te wonen met een gezin en ook vanuit huis te werken. Op de begane grond vormt de kamer en suite over een volle lengte van ruim 13 meter het middelpunt. Met een erker aan de voorzijde, openslaande tuindeuren in de serre aan de achterzijde en schuifdeuren met glas-in-lood halverwege. Let op de fraaie visgraatvloeren, de ornamenten plafonds en de twee haarden. De keuken is mooi gesitueerd aan de achterzijde met toegang tot de tuin. Op de eerste verdieping treft u een vergelijkbare grote kamer en suite aan. Nu in gebruik als één grote master bedroom. Deze is middels de massief houten schuifdeuren te splitsen in twee riante vertrekken. Verder op deze verdieping een werkkamer en badkamer. Op de tweede verdieping nog twee slaapkamers, een tweede badkamer en heel verrassend een waskamer met balkon aan de achterzijde. Tot slot heeft u nog de beschikking over een wijnkelder.

Tuin en bijgebouw
De locatie is natuurlijk fantastisch, middenin de stad, in de bocht van de Leidsevaart en Kampersingel en nabij het levendige stadcentrum. Met aan de achterzijde uitzicht op Kathedraal St. Bavo met zijn koperen koepel en gouden kroon. Wist u dat deze kerk samen met onder andere de Sagrada Familia en de Sacré-Coeur bekend staat als een van de belangrijkste kerken gebouwd tussen 1850 en 1950? Prachtig natuurlijk. Maar eveneens is het heerlijk dat u in uw stadstuin met terras en houten tuinhuis heerlijk kunt genieten van de eerste prille zonnestralen in het voorjaar. Thuis in Haarlem, thuis in de beste buurt van Noord-Holland.

Download het magazine van deze woning met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.