Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leeuwarden
Adres: Koningsstraat 13 8911 KV LEEUWARDEN
Huurprijs: € 2.250
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum en in een woonwijk
Oppervlakte: 267,5 m2

Huis Van Eysinga
Bedrijfsruimte in voormalig Fries Museum bied unieke mogelijkheden voor modern ondernemerschap.

De gerestaureerde bedrijfsruimte in de 19de-eeuwse Porseleinvleugel van het Huis Van Eysinga is gereed. Deze unit bestaat uit vier verschillende ruimtes met een in het oog springende entree op de begane grond en prachtige details bij de vide die verwijzen naar een rijk verleden. Tijdens de recente restauratie van de Porseleinvleugel zijn onder andere de oorspronkelijke kleuren en de vide in oude luister hersteld.

Indeling:
Het geheel maakt onderdeel uit van een groter restauratie project. Het historische pand huisvest ook een vijftal woningen en een museaal gedeelte voor representatieve ontvangsten.

Begane grond:
Na het betreden van de linker hoofdingang aan de Koningsstraat komt men via de algemene hal in het bedrijfsgedeelte. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich direct een kleine ruimte van 15,5 m² met plavuizen vloer. De historische en in het oog springende poort biedt toegang tot de tweede ruimte van 24 m² en de dubbele toiletgroep. Rechts is de toegangsdeur tot een prachtige ruimte van maar liefst 120 m² met een vide.

Deze ruimte heeft veel karakter door de troggewelven en de pilaren. Wat direct in het oog springt is de vide met afbeeldingen van historisch porselein, bedoeld als knipoog naar het gebruik van deze ruimte ten tijde van het Fries Museum. De vide zorgt bovendien voor extra lichtinval op de begane grond. Op de begane grond zullen ook de oude kasten worden teruggeplaatst die destijds dienst deden als opbergruimte voor het porselein.

Vanuit deze ruimte is er een toegangsdeur naar de (gemeenschappelijke) binnenplaats. Ook is er een pantry met boven- en onderkastjes, een spoelbak en een koelkast. De trap naar beneden komt uit bij een extra toiletgroep (9 m²) en een ruime berging (15,7 m²).

Eerste verdieping:
Via de wenteltrap bereikt u de vide van circa 108 m². Ook hier zijn de pilaren en troggewelven prominent in het zicht en geven de ruimte een extra dimensie. (Een tweede pantryvoorziening is optioneel)

Bijzonderheden:
Bestemmingsvoorkeur zakelijke en/of culturele dienstverlening. Andere ideeën zijn binnen de mogelijkheden van het gemeentelijk bestemmingsplan bespreekbaar. Ook deelverhuur is mogelijk. Huurtermijn 5 +5, flexibeler voorwaarden zijn eveneens bespreekbaar.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants en theatop loopafstand. Andere in het oog springende gebouwen in de directe omgeving zijn de Kanselarij en het Post Plaza aan de Turfmarkt.

Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Diverse bussen rijden in 10 minuten naar NS-station. Bushalte op korte loopafstand (2 minuten). Betaald parkeren in de directe omgeving (parkeren op straat en meerdere parkeergarages) voor bezoekers. Bedrijfsparkeervergunning is op aanvraag te verkrijgen bij de gemeente Leeuwarden.

Oppervlakte: 267,5 m².
Huur: € 2.917,00 per maand voor totale unit bestaande uit 4 ruimten (excl. g/w/e servicekosten en glasverzekering).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.