Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leeuwarden
Adres: Koningsstraat 15 8911 KV LEEUWARDEN
Huurprijs: € € 995
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 70 m2
Oppervlakte perceel: 70 m2

Compact driekamerappartement met lift. Het appartement bevindt zich in de later aangebouwde vleugels van het Van Eysingahuis, een magnifiek herenhuis in Lodewijk XVI-stijl in hartje centrum Leeuwarden. Tot ver in de 19de eeuw was dit pand in gebruik als chique woonhuis voor de familie van Eysinga. In 1881 werd er het Fries Museum geopend. Tijdens de restauratie die in 2014 startte zijn 5 woningen, een kantoorruimte en een ‘Museumhuis’ gerealiseerd.

Indeling
Het appartement bevindt zich in de later aangebouwde vleugels van het Van Eysingahuis. Na het betreden van de hoofdingang aan de Koningsstraat, komt men via trap of lift naar de entree van de woning op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement met haar hoge plafondhoogte. De sfeervolle woonkamer (28,5 m2) heeft een open keuken (8 m2) en een aparte berging met een opstelplaats voor wasmachine en droger. De slaapkamers (13,5 en 8,5 m2) bevinden zich ieder aan één zijde van de gang met respectievelijk uitzicht op de Koningsstraat en de binnentuin. Badkamer (5 m2) heeft toilet, wastafel en douche.

Bijzonderheden:
De woning heeft een berging in de kelder. Een ander deel van het pand is opengesteld als museumhuis en voor kleinschalige ontvangsten. Ook is in het pand een kantoorruimte gerealiseerd.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen (winkels, restaurants, theater etc.) op loopafstand. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden (betaald) in de omgeving.   


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.