Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leeuwarden
Adres: Koningsstraat 23 8911 KV LEEUWARDEN
Huurprijs: € 1.175
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: hartje centrum
Oppervlakte: 116 m2

Trendy loft appartement in het Van Eysinga Huis, een magnifiek herenhuis met lift in Lodewijk XVI-stijl in hartje centrum Leeuwarden. Het huis is recent gerestaureerd en herbergt vijf appartementen. Tot ver in de 19de eeuw was het pand in gebruik als chique woonhuis voor de familie Eysinga. In 1881 werd er het Fries Museum geopend.

Indeling
Dit loftappartement bevindt zich in het oorspronkelijke Van Eysinga Huis en tevens oudste gedeelte van het pand (1781-1783). Na het betreden van de hoofdingang komt men via trap of lift naar de entree van deze woning op de tweede en tevens hoogste verdieping.

Tweede verdieping:
De woning kenmerkt zich door één grote open ruimte met als mogelijke indeling een woonkeuken van (59 m2) en woon/slaapkamer (43 m2). Vervolgens een badkamer (8 m2) met dubbele wastafel, douche en opstelplaats voor wasmachine en droger. Separaat toilet en bergkast (3 m2). De woning heeft een berging in de kelder.

Bijzonderheden:
De begane grond en een deel van de eerste verdieping van het Van Eysingahuis zullen worden opengesteld als museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser en voor kleinschalige ontvangsten. Ook is in het pand een kantoorruimte gerealiseerd. Geen buitenruimte. Lift aanwezig. Er is een vloer ter overname.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen (winkels, restaurants, theater etc.) op loopafstand. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden (betaald) in de omgeving.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).