Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Lange Achterweg 50 3111 JK SCHIEDAM
Huurprijs: € 1.455
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Centraal
Oppervlakte: 128 m2
Oppervlakte perceel: 128 m2

Heerlijke driekamer gezinswoning, gelegen op de begane grond en de eerste verdieping van het voormalig Weeshuis in de oude kern van Schiedam.

Indeling
Het weeshuis, met haar heerlijke binnentuin, is een beeldbepalend pand in het historische centrum van Schiedam. Na restauratie van de middenvleugel zijn drie riante appartementen, voorzien van moderne gemakken (nieuwe keukens en badkamers, een eigen HR ketel) beschikbaar gekomen. Lange Achterweg 50 is gelegen op de begane grond en de eerste verdieping en was in de 19de eeuw op de begane grond de school en boven slaapzaal voor meisjes. Tegenwoordig is het een royale gezinswoning met twee slaapkamers.

Begane grond:
Door de met natuursteen versierde entree met zijn brede dubbele deur komt men in de ‘gedeelde’ historische entreehal met prachtig stucplafond. Via de eigen voordeur stapt men dan in een ruime hal (ca. 12 m²) met separate toiletruimte. De hal geeft toegang tot de moderne ruime keuken (ca. 14 m²) met afzuigkap en opstelplaatsen voor fornuis en vaatwasser en tot de riante en lichte woonkamer (ca. 44 m²). In de woonkamer is de trap naar de 1e verdieping. Wat opvalt zijn de heerlijk grote raampartijen en de hoogte van de begane grond ruimten (ca. 3,5 m hoog).

Eerste verdieping:
Overloop (ca. 11 m²), twee ruime slaapkamers (respectievelijk ca. 26,5 m² en ca. 13 m²), moderne badkamer (ca. 7,5 m²) met dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad en aansluiting voor de wasmachine tot slot is er nog een separaat toilet. De oude spanten zijn op deze verdieping in het zicht gelaten.

Bijzonderheden:
Er is een grote gemeenschappelijke tuin die alleen door de bewoners gezamenlijk is te gebruiken.

Locatie:
Het voormalig weeshuis bevindt zich als een groene oase (gemeenschappelijke tuin) in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. Men kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.