Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Zutphen
Adres: Lange Hofstraat 8
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1600
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 175 m²

“Den Blaeuwen Engell”

Dit fraaie en goed onderhouden Rijksmonument met TUIN staat in het hartje van de Hanzestad Zutphen tussen de Walburgiskerk, de Burgerzaal en de 3 markten van Zutphen. De Lange Hofstraat is een gezellige straat met diverse winkels, woonhuizen en het stadhuis.

Opvallend aan dit Rijksmonument zijn de amandelvormige raamroeden in het bovenlicht en op de 1e verdieping. Dit is een typisch stijlkenmerk van eerste helft van de 19e eeuw. De eiken kap en de kelder dateren uit circa 1600-1625. De gevelsteen in de voorgevel, geplaatst in circa 1980, geeft een datering aan van 1567. De voorgevel is een gepleisterde lijstgevel met schuiframen.

Indeling: fraaie entree met verdiepte pilasters, hal met marmeren vloer en toilet, zitkamer met schouw met Makkumer aardewerk en een (eco)houtkachel. Tussenruimte met leeshoek met originele servieskast, eetkamer, aan de achterzijde de keuken met deur naar de tuin en trap naar de kelder met 4 kruisgewelven op gordelbogen. De keuken is voorzien van een estriken vloer, Belgisch hardstenen aanrecht en inbouwapparatuur (gaspitten, afzuigkap, oven, koelkast en een afwasmachine). De woonkamer, eetkamer en leeshoek zijn voorzien van houten vloeren.
De gezellige en ruime stadstuin is onder architectuur aangelegd en heeft aan het huis een glazen overkapping en een berging voor tuinspullen. De tuin is bestraat met klinkers, heeft diverse borders met bomen, planten en klimmers en achter in de tuin is een ruim terras. Een oase van rust, midden in de binnenstad.

1e Verdieping: overloop met werkplek en deur naar het dakterras van 11 m² , toilet, masterbedroom met vaste kasten, binnen en buiten luiken en doorloop naar de moderne badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel, 2e slaapkamer, nu in gebruik als kleedkamer.

2e Verdieping: slaap-/werkkamer, bergruimte met aansluiting wasmachine en c.v. ketel, grote slaapkamer met plafond tot in de nok met de fraaie kapconstructie in het zicht. Via trap te bereiken slaapvliering met daarachter bergruimte.

Woonoppervlak: 175 m²
Inhoud: 754 m³
Kaveloppervlak: 140 m²

Rapport monumentenwacht ter inzage.

Benieuwd naar dit prachtige Rijksmonument met stadstuin? Maak snel een afspraak met ons kantoor voor een bezichtiging.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.