Dokkum

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Dokkum
Adres: Legeweg 1 A
Vraagprijs: 459.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1980
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 172 m²

Karakteristiek wonen in de gezellige binnenstad van Dokkum.

Al dwalend door de historische binnenstad valt je oog op de prachtige gevel van deze rijksmonumentale woning; niets minder dan charmant te noemen! De woning heeft een lange en rijke geschiedenis van bierbrouwerij, tot kroeg en van garage tot groente- en wijnhandel. Eind jaren 70 is het pand in handen gekomen van bouwbedrijf de Haan die het in 1980 grondig heeft verbouwd tot het huidige woonhuis.

Wonen
Als je door de inrichting heen kijkt, zie je in dit fraaie monumentale pand de mogelijkheden die de ruimte te bieden heeft. De benedenverdieping is nu opgesplitst in een woonkamer, een portaal naar de verdieping en een woonkeuken. Deze ruimtes zouden samengevoegd kunnen worden waardoor je een maar liefst 14 meter diepe living creëert. Prachtige ramen aan de voor- en achterzijde geven de ruimte de zo kenmerkende authentieke sfeer. Een fijn huis dat wacht op nieuwe bewoners.

Koken
De huidige keuken is gedateerd maar de woonkeuken biedt voldoende ruimte voor een prachtige riante keukenopstelling om uitgebreid te koken. In de woonkeuken kun je verder met gemak een enorme eettafel kwijt waaraan de hele familie aanschuift.

Slapen en baden
Op de bovenverdieping kom je via een overloop met inbouwkast bij een ruime slaapkamer over de gehele breedte van de woning terecht. Hier word je wakker met uitzicht op de in 1862 gebouwde molen Zeldenrust. Via een tweede overloop met twee inbouwkasten en een toilet bereik je nog eens twee slaapkamers. Vanuit de voorste slaapkamer heb je een prachtig zicht op de karakteristieke laatste brug voor het keerpunt van de Elfstedentocht. De in 1980 gerealiseerde badkamer heeft een prima formaat om deze van alle gemakken te voorzien en naar smaak in richten.

Buitenleven
De knusse achtertuin op het westen is op een zomerse dag een verlengstuk van je huis. Door de diverse omliggende karakteristieke panden geeft de tuin het typische binnenstadsgevoel en kun je al vroeg in het seizoen buiten zitten.

Je spullen berg je op in de verrassend grote berging te bereiken via een aparte deur aan de voorzijde van de woning. Vanuit de berging stap je zo de woonkamer in.

Hier wil je toch binnen kijken? Goed nieuws, de deur staat voor je open!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.