Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Lindenhof 7 3111 KP SCHIEDAM
Huurprijs: € 895
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 52 m2

Het Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) is eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Dit appartement is gelegen op de begane grond en de ruimtes waren in de 18de eeuw  de  ‘kamers van de baas’, waarschijnlijk een soort huisbewaarders/conciërge (niet te verwarren met de huisvader en huismoeder die het weeshuis leidden).

Indeling
De entrees van de woningen aan de Lindenhof zijn aan de tuinzijde. Deze woning heeft een gedeelde opgang met drie andere woningen.

Begane grond: Na binnenkomst in de gemeenschappelijke hal komt men bij de entree van de woning op de begane grond. De hal (ca. 3,7 m²) geeft toegang tot de gezellige woonkamer met open keuken (ca. 24,9 m²) voorzien van een afzuigkap en een vaatwasser aansluiting. Daarnaast ligt een fijne ruime slaapkamer (ca. 16,8 m²). De moderne badkamer (ca. 6 m²) heeft een grote inloopdouche, een wastafel en een ruim toilet.

Bijzonderheden:
Een levensloopbestendig appartement heeft bredere, drempelloze deuren, een drempelloze inloopdouche en veel ruimte naast het toilet. Er is een grote gemeenschappelijk tuin exclusief te gebruiken door de bewoners van het Weeshuis en er is een aparte berging (6 m2) in een aangebouwd deel achter de zuidvleugel. In 2021 wordt een begin gemaakt met de restauratie van de zuidvleugel. Geen huisdieren toegestaan.

Locatie:
Het voormalig weeshuis bevindt zich als groene oase (gemeenschappelijke tuin) in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. Men kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.