Lindenhof 8 - Schiedam

Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Lindenhof 8 3111 KP SCHIEDAM
Huurprijs: € 1.800
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 160 m2
Oppervlakte perceel: 360 m2
Een ruim en karaktervol appartement recht onder het centrale siertorentje van het recent gerenoveerde ‘Weeshuis der Hervormden’ in Schiedam uit 1779.

Het appartement bestaat uit twee woonlagen en bevindt zich in de middenvleugel van het voormalig weeshuis. De grote gedeelde binnentuin is omsloten door twee zijvleugels en vormt een oase van rust; werkelijk een unieke plek in het historische stadshart van Schiedam. Het appartement voelt extra riant aan dankzij de hoge muren, grote ramen en de hoeveelheid lichtinval.

Indeling

Begane grond
De centrale entree van het weeshuis aan de straatzijde geeft toegang tot het binnenhof van waaruit de woning wordt bereikt. Direct achter de voordeur van het appartement ligt de centrale hal voorzien van apart toilet. Links vindt u de ruime woonkamer van 30m2, rechts een eerste slaapkamer. Recht vooruit loopt u richting de eetkamer van 16m2 met aangrenzend de half open keuken van 10m2 voorzien van een natuurstenen aanrechtblad.

Eerste verdieping
De trap in de centrale hal leidt naar de grote overloop op de eerste verdieping. Aan de linkerzijde bevindt zich de master bedroom van 26m2 voorzien van een wastafel. Aan de rechterzijde ligt de derde slaapkamer, een badkamer met bad en aangrenzend een apart zwevend toilet. De gehele verdieping kenmerkt zich door karakteristieke houten gebinten die speels breken met de wit gestucte wanden.

Bijzonderheden
De gehele woning is voorzien van een laminaatvloer en centrale verwarming. Het appartement heeft een aparte berging op de begane grond in een naastgelegen gebouw.

Locatie
De woning is gelegen in het historische centrum van Schiedam en bevindt zich op loopafstand van het openbaar vervoer, het NS treinstation, de winkels en uitgaansmogelijkheden. In het centrum geldt betaald parkeren, waarvoor men een vergunning kan aanvragen bij de gemeente.

Lindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - SchiedamLindenhof 8 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.