Middelburg

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Middelburg
Adres: Londensekaai 9 4331 JG MIDDELBURG
Huurprijs: € 1.660
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 163 m2
Oppervlakte perceel: 171 m2
Ruime, sfeervolle woning (zes kamers) tussen het centrum en het station gelegen met het water van de Londense Kaai aan de voorzijde en zicht op de Lange Jan, de grote kerk van Middelburg aan de achterzijde.

Indeling
Londensekaai 9 betreft een ongedeeld huis bestaande uit een voor- en achterhuis. Vanwege de omvang en indeling leent de woning zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken (kleinschalige bedrijvigheid aan huis). De woning heeft volop bergruimte en een compacte buitenruimte.

Begane grond
Op de begane grond van het voorhuis bevindt zich de ruime kamer-en-suite. Deze kamer is opgedeeld in een voor- (16 m²) , tussen- (5 m²) en achterkamer (17 m²) voorzien van een prachtige visgraat parketvloer en twee dubbele tussendeuren. De voor- en achterkamer zijn voorzien van een schouwpartij. De hoge kamers en grote ruitoppervlakte zorgen voor een mooie lichtinval. De voorkamer heeft een origineel plafond met houten ornamenten en de achterkamer heeft een balkenplafond met kinderbinten en brede houten delen. De lange smalle gang (18 m²), die is voorzien van hardstenen tegels, loopt langs de kamers en de kleine binnenplaats en komt uit in de sfeervolle keuken in het achterhuisje (circa 12,5 m²).

De keuken ademt een historische sfeer door de diverse oude tegels, het bijzondere venster in het plafond en de ingebouwde porseleinkast.

De patio is vanuit de hal te bereiken en geeft tevens toegang tot de (berging-)kelder onder het voorhuis. Ook treft u daar een extra toilet met antieke witjes.

Eerste verdieping
Op deze verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers aan de voor- en achterzijde (23 respectievelijk 22 m²). Daartussen zijn een toilet en badkamer met ligbad gelegen.

Net als op de tweede verdieping ligt de voorkamer op een hoger niveau dan de achterkamer. Dit geeft de verdiepingen een speelse indeling.

Tweede verdieping
Ook deze verdieping kenmerkt zich door niveauverschillen. Twee ruime kamers aan voor- en achterzijde (respectievelijk 14 en 13 m²) en een tweede badkamer (met een douche, toilet, wastafel en aansluiting voor de wasmachine en droger.) De bovengelegen vliering met minimale stahoogte biedt een zee aan ruimte voor opslag.

Bijzonderheden
Combinatie wonen en werken op de begane grond is mogelijk.

Locatie
De Londensekaai 9 ligt vanuit het station op de aanlooproute naar het centrum van Middelburg. De woning heeft uitzicht op het water en ligt in de buurt van de bekende historische gebouwen, de Lange Jan, het stadhuis, de Oostkerk en de Abdij.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.