Beusichem

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Beusichem
Adres: Markt 1
Vraagprijs: 850.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1939
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 490 m²

WONEN OP UNIEKE PLEK IN HET VOORMALIGE GEMEENTEHUIS VAN BEUSICHEM

Op dit moment heeft het voormalige gemeentehuis nog geen woonbestemming, echter de gemeente staat er positief in.

Wonen op een unieke plek in het voormalige gemeentehuis van Beusichem? Dat kan in dit bijzondere rijksmonument dat nu is ingericht als kantoorvilla en beschikt over een karakteristieke uitstraling. Na een verbouwing kan je dit pand omtoveren tot een prachtig woonhuis.

Het voormalige gemeentehuis is op een uitstekende locatie gelegen, midden in het gezellige Beusichem aan de Markt en omringd door andere monumentale panden met verschillende uitstralingen. Tevens beschikt het pand over een voor -en achtertuin, grote inpandige garage, parkeergelegenheid op het eigen terrein en vele originele details zoals hoge plafonds met ornamenten en glas in lood ramen.

Het monument biedt vele gebruiksmogelijkheden en een zee aan ruimte. Het totale oppervlakte van de woning is ca. 490 m2, met een inhoud van ca. 1574 m3 en een perceeloppervlakte van ca. 615 m2. Het pand wordt verwarmd middels een cv-ketel. Er is voldoende inpandige ruimte aanwezig om bijvoorbeeld naast wonen een werk en/of praktijkruimte aan huis te vestigen. Tevens zouden er ook appartementen in het pand gerealiseerd kunnen worden.

Het vloeroppervlak is als volgt ingedeeld:

ca. 125 m² souterrain;
ca. 139 m² gelegen op de begane grond;
ca. 139 m² gelegen op de eerste verdieping;
ca. 87 m² zolderruimte.

Indeling:
Souterrain: Vanaf de begane grond en een deur aan de achterzijde van de woning is de souterrain te bereiken. De souterrain beschikt op dit moment over een inpandige garage, cv-ruimte, vergaderruimte, keuken en bijkeuken, magazijn en de trapopgang naar de begane grond.

Begane grond: Via een chique entree met hardstenen bordestrap is de begane grond te bereiken. Op de begane grond zijn op dit moment vier kantoorruimtes, een reproruimte, berging en de trapopgang naar de eerste verdieping gelegen. Bijzonder aan de begane grond is de marmeren vloer in de hal en de grote raampartijen in de vergaderruimtes wat voor veel lichtinval zorgt.

Eerste verdieping: Op deze verdieping zijn 2 kantoorruimtes en een grote vergaderruimte gelegen. De ruimtes zijn via een centrale overloop en hal te bereiken. Tevens is op deze verdieping een bioscoop en pantry gelegen.

Tweede verdieping: Deze verdieping is via een vaste trap te bereiken en op dit moment volledig ingericht als bergzolder.

Tuin: Het pand is voorzien van een voor -en achtertuin. De zonnige achtertuin is gelegen op het zuidoosten.

Er zijn drie parkeerplaatsen op het eigen terrein gelegen, welke aan de zijkant van het pand zijn gesitueerd. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen op het parkeerterrein op het plein aan de Markt gelegen.

Omgeving: Beusichem is onderdeel van de gemeente Buren. De gemeente Buren is ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeente Buren, Maurik en Lienden. De gemeente Buren is een uitgestrekte plattelandsgemeente en is gelegen tussen Tiel, Culemborg en Geldermalsen in de Neder-Betuwe. Door de centrale ligging in ongeveer het midden van Nederland is de gemeente goed bereikbaar vanuit alle windstreken. De dichtstbijzijnde snelweg is de A2 welke via Culemborg uitstekend aansluit op alle Rijkswegen. De bushalte is voor de deur gelegen en het treinstation Culemborg, Geldermalsen en Tiel zijn ook snel te bereiken. Tevens is er om de hoek op loopafstand een supermarkt gelegen voor de dagelijkse boodschappen en bevind je je met 10 minuten in de historische binnenstad van Culemborg met zijn diverse winkels, terrassen en restaurants.

Aanvaarding: in overleg.

Bijzonderheden:

– Rijksmonument;
– bestemming en gebruik: de huidige bestemming van het pand is centrum.
– eventueel appartementen realiseren in het pand;
– vele gebruiksmogelijkheden en zee aan ruimte;
– voor -en achtertuin;
– inpandige garage;
– parkeergelegenheid op eigen terrein;
– originele details zoals glas in lood ramen en hoge plafond met ornementen;
– marmeren vloer in hal op begane grond.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).