Maassluis

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Maassluis
Adres: Markt 18 3142 GG MAASSLUIS
Huurprijs: € 1.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum met uitzicht over de markt
Oppervlakte: 232 m2

Representatieve bedrijfsruimte in het hart van Maassluis met vijf prachtige kamers en een grote zolder. Het markante pand heeft een symmetrische gevel in Lodewijk de XIV-stijl met uitzicht over de levendige Markt en de Noordvliet. De eerste en tweede verdieping zijn nu te huur als kantoor/bedrijfsruimte, eventueel gecombineerd met bewoning van de etages.

Indeling
Het huis heeft een asymmetrische plattegrond. Het pand telt vier verdiepingen, de vierde verdieping bestaat uit een grote bergzolder.

Begane grond:
Via een tochtportaal (3,75 m²), gescheiden door middel van een glazen deur, bereikt u een ruime centrale hal (18,5 m²) voorzien van marmeren tegels. Hier grenst aan de linkerkant de voormalige eetkamer (30 m²), en rechts een ontvangst-spreekkamer (16 m²) met daarachter een ruime garderobe (6 m²). Achterin de hal is de doorgang naar de voormalige keuken in de uitbouw. Deze is nu in gebruik als kantoorruimte (18 m²) en de toiletgroep en vaste kasten (12 m²).

Eerste verdieping:
Trap naar de eerste verdieping. De overloop (12,5 m²) geeft toegang tot een pantry (13 m²) in de aanbouw. Aan de voorgevel geeft de kamer (19 m²) met schouw een fraai uitzicht op de Markt. Links zit een inpandige ruimte (5,5 m²) met een houten betimmering met sporen van een gemeenteloket.
Aan het einde van de gang is er een ruime kamer (38 m²) over de volle diepte van het pand. Deze heeft eveneens een schouw en een mooi uitzicht op de Noordvliet. Deze verdieping zou eventueel ook bewoond mogen worden.

Tweede verdieping:
De vaste trap komt uit op een overloop (11,5 m²) met de drie voormalige slaapkamers, respectievelijk een ruime voorkamer (20 m²), een kleiner kabinet (12,5 m²) en een ruimte van (21 m²). Aan de achterzijde grenst een ruim toilet (5 m²) aan de overloop en de deur naar de trapopgang naar de zolder. De tweede verdieping heeft een beperkte verdiepingshoogte (2,25 m²) .

Derde verdieping:
De vaste trap komt uit in het midden van een grote open bergzolder (54 m²).

Bijzonderheden:
De tweede verdieping heeft een beperkte hoogte van 2,25 meter. Bedrijfsruimte of kantoor of gedeeltelijke bewoning (onzelfstandige woonruimte op de etages) behoort tot de mogelijkheden. Er is geen buitenruimte.

Locatie:
Maassluis is een prachtige stad en ligt aan de Nieuwe Waterweg. De dijk en de sluizen hebben eeuwenlang een belangrijke en strategische positie in de waterhuishouding van Delfland ingenomen. Het uiterlijk van het buitendijkse gedeelte van de stad is bepaald door de visserij, van oudsher de belangrijkste inkomstenbron van de stad.

De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op korte loopafstand van dit pand bevindt zich een groot parkeerterrein, parkeren in Maassluis is gratis.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).