Mathenesserlaan 296 - Rotterdam

Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Mathenesserlaan 296
Vraagprijs: 1.250.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1905
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 272 m²

Dit statige herenhuis gebouwd in 1905 met een woonoppervlakte van 272 m², met 7 kamers, een prachtige, diepe achtertuin (ca. 24 m.) op het zuiden en veel authentieke details staat op het mooiste stuk van de gewilde Mathenesserlaan in de fraaie historische stadwijk “Nieuwe Westen” nabij het bruisende centrum met alle benodigde voorzieningen.

Het straatbeeld van de Mathenesserlaan wordt bepaald door voorname herenhuizen en vormt een van de belangrijkste stedenbouwkundige structuren van de westelijke uitbreiding van Rotterdam rond 1900. Een binnenstedelijke toplocatie waar een kindvriendelijke gezinsomgeving hand in hand gaat met alle stadse gemakken en vertier.
Dankzij de centrale ligging is dit een binnenstedelijke toplocatie waar het bruisende stadsleven en de natuur volledig in harmonie zijn: stads wonen en ontspannen in één. Alle stedelijke gemakken en vrijetijdsbestedingen zijn binnen handbereik. De Nieuwe Binnenweg, met een enorme keuze aan gezellige eet- en drinkgelegenheden, hippe boetiekjes en delicatessenwinkels ligt op loopafstand. Ook de grote supermarkten voor de dagelijkse benodigdheden zijn hier te vinden. Musea liggen als het ware ‘om de hoek’, net als het Erasmus MC. Bovendien is de ligging ten opzichte van diverse scholen, openbaar vervoer en uitvalswegen zoals de A13 en A20 zeer gunstig.

Indeling
Bel-etage
Entree, vestibule met originele marmeren vloer, ruime berging onder de trap waar 3 fietsen in geplaatst kunnen worden. Glas-in-lood tussendeur, gang, imposant trappenhuis, toilet met authentieke wastafel. Riante woonkamer met visgraat parketvloer met bies en moderne en-suite verdeeld in een voorkamer met een mooi ornamenten plafond en een open haard op gas met afstandsbediening. Achterkamer met grote ramen waardoor de lichtinval optimaal is. Openslaande deuren naar terras en tuin. Open keuken met diverse inbouwapparatuur, close-in boiler en vloerverwarming.

Eerste verdieping
Prachtig trappenhuis naar verdieping met luie trap, overloop met genoeg ruimte om een werk/zithoek te creëren. 2 ruime slaapkamers waarvan de kamer aan de voorzijde is voorzien van een erker en toegang geeft naar een inloopkast.
Vanuit de kamer aan de achterzijde is er een mooi uitzicht over het groen van de tuin. Onder de trap is een bergkast. Separaat toilet. Badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche en 2 wastafels met meubel.

Tweede verdieping
Overloop met fonteintje, kamer, nu in gebruik als kluskamer, met werkbank en gereedschap. Separaat toilet, slaapkamer aan de voorzijde, ruime waskamer met wastafel, veel bergruimte en vaste trap naar dak. Het dak is deels voorzien van sedum en biedt plaats voor diverse zonnepanelen. Slaapkamer aan de achterzijde, nu in in gebruik als werkkamer met een doorgang naar de zijkamer, een kleine slaapkamer, die nu gebruikt wordt als bibliotheek.

Kelder
De kelder bevindt zich onder de gang en de keuken en is zeer geschikt als bergruimte en wijnkelder. In de muur zijn 12 nissen gemetseld met deur. Hier kunnen circa 500 flessen wijn opgeslagen worden.

Tuin
De tuin is een aparte vermelding waard! Maar liefst 24 m. diep, bestaande uit een terras en lager gelegen tuin met diverse volwassen beplanting. De magnolia die ieder jaar in bloei staat is het absolute plaatje van de tuin. De stenen berging met pannendak bevindt zich achter in de tuin en is zo breed als het perceel.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1905
– Woonoppervlakte 272 m²
– Perceel eigen grond 268 m²
– Diverse authentieke details zoals ornamenten plafond, paneeldeuren en glas-in-lood
– Prachtige circa 24 m. diepe achtertuin met oriëntatie op het zuiden
– Volledig voorzien van dubbele beglazing uitgezonderd van het originele glas-in-lood
– Verwarming en warm water middels HR C.V.-ketel (Intergas bouwjaar 2019)
– Voorzien van elektrische zonneschermen op begane grond en 1ste verdieping aan de achterzijde
– Energielabel B
– Beschermd stadsgezicht

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Mathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - RotterdamMathenesserlaan 296 - Rotterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.