Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Mauritskade 71A 2514 HH DEN HAAG
Huurprijs: € 1.325
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: nabij OV
Oppervlakte: 71 m2

Een eenvoudig mid-19de -eeuws winkel – woonhuis van drie bouwlagen, waarvan het woonhuis te huur is en zich op de eerste en tweede bouwlaag bevindt. In 1939 is het pand voorzien van een nieuwe gevel met donkerrode handvormstenen en terugliggende portalen aan weerszijden van de etalage. De bovenwoning is hiermee zelfstandig te bereiken. Opvallend zijn de grote stalen erkerramen met glas-in-lood in de bovenlichten.

Indeling
Via een rechte steektrap is op de eerste verdieping een woon- en eetkamer met een jaren dertig keuken bewaard gebleven en op de tweede verdieping zijn de slaapkamers en badkamer gesitueerd.

Begane grond:
In een smalle entree (2 m²) is er een steektrap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
De gang (4 m²) geeft toegang tot een ruime woonkamer aan de voorzijde (16 m²) over de volle breedte van het pand. Hier is een zeer ruime erker met uitzicht op de Mauritskade. Via schuifdeuren met glas-in-lood is er een eetkamer (10 m²) met vaste kasten aan de achtergevel. Vanuit de gang is in de aangebouwde jaren dertig keuken (5,3 m²) te bereiken met granito aanrechtblad, porseleinen spoelbak en rookkap. De keuken is voorzien van een kooktoestel met oven, een smalle vaatwasser en een hoge koelkast.

Tweede verdieping:
De trap leidt naar de overloop (4 m²) op de tweede verdieping. Hier zijn de toilet (1 m²), het dakterras (6 m²), een kleine slaapkamer aan de achterzijde (5,4 m²), een ruime berging met douche en wasmachineaansluiting (1,7 m²) en de grote slaapkamer aan de voorzijde te bereiken. De slaapkamer (14 m²) is weer over de volle breedte en heeft ook een erker. Via deze slaapkamer is de badkamer (3,4 m²) met bad en wastafel bereikbaar.

Bijzonderheden:
Deze woning leent zich niet voor delers.

Locatie:
Deze woning ligt naast de Denneweg en is goed bereikbaar met het OV. Voor de deur zijn parkeerplaatsen (voor vergunninghouders en betaald) en fietshaken. Door het dubbele glas is de woning rustig ondanks de levendige straat.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).