Eenrum

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Eenrum
Adres: Mensingeweersterweg 9
Vraagprijs: 550.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1920
Ligging: in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 220 m²

Statig herenhuis gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht.

Dit fraaie herenhuis is gebouwd rond 1920 als directeurswoning en heeft de aansprekende naam Linum. De naam verwijst naar de vlasfabriek die ooit verderop gelegen was. Door de gaafheid van het exterieur heeft het een Rijksmonumentale status. Het interieur is deels gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp maar biedt daarmee wel alle comfort van nu! De woning ligt aan de inkomende straat richting het dorpshart en is gesitueerd aan het Pieterpad. Eenrum is een kenmerkend Noord-Gronings wierdendorp . Op loopafstand bevinden zich een supermarkt, basisschool met kinderopvang en verschillende sportaccommodaties. Want dat is Eenrum ook: een verrassend levendig en actief dorp.

Met een perceeloppervlakte van 2290 m2 is het huis ook zeer geschikt voor liefhebbers van het buitenleven. Volwassen groen zorgt voor beschutting en daarmee voor optimale privacy. Vanuit deze oase van rust is het maar een dik kwartier rijden naar de stad Groningen. Eenrum beschikt verder over een goede busverbinding met de stad, de nabijgelegen dorpen Baflo en Winsum hebben een treinverbinding.

Indeling begane grond:
Entree met vestibule en aansluitend de hal met trapopgang. De hal heeft nog de authentieke granieten vloer. Beschikt over een trapkast en een toilet en doucheruimte. De hal vormt het “hart” van het huis, vanuit hier zijn de verschillende leef vertrekken allemaal bereikbaar. De woonkamer heeft een voor- en achtersuite (tezamen 50 m2) die middels suitedeuren kan worden afgesloten, de serre van 15 m2 biedt toegang tot het terras en de heerlijk ruime tuin. De keuken is van alle comfort voorzien en de ondergelegen kelder is maar liefst 14 m2 groot. Op de voorzijde van het huis is nog een fraaie werkkamer van 17 m2, vroeger behoorde deze kamer ook bij de woonkamer, de oude suitedeuren zouden nog verstopt zijn in de wand!

Het achterhuis of bijkeuken heeft ook de functie van zijingang en biedt eveneens de toegang tot de achtergelegen tuin. De garage/schuur, ooit gebouwd als koetshuis, van 50 m2 zit aan het huis vast en heeft leuke zolderverdieping met voldoende daglicht.

Verdieping I:
Heerlijk ruime overloop met toegang tot een loggia. Op de verdieping zijn 4 slaapkamers van 13, 17, 12 en 17 m2 waarvan een toegang geeft tot een ruim dakterras boven de serre en er is nog een tweede loggia op de voorzijde. De kamers beschikken grotendeels over vaste kasten. De badkamer is modern en voorzien van een inloopdouche, ligbad, toilet en wastafel.

Verdieping II:
Middels een vlizotrap is de bergzolder bereikbaar, deze moet door zijn hoogte ook echt als bergzolder worden gezien.

Tuin:
Het herenhuis is gelegen op een perceel van ruim 2290 m2, hetgeen voor dorpse bergrippen zeer royaal te noemen is. Naast verschillende terrassen en een grasgazon is ook een compleet ingerichte “biologische moestuin” aanwezig. De tuin wordt omringd door veel groen waardoor een optimale privacy wordt verkregen.

Kortom een zeer karakteristiek en goed onderhouden Herenhuis op prachtige plek


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.