Rumpt

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Rumpt
Adres: Middenstraat 45
Vraagprijs: 990.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging:
Oppervlakte: 291 m²

Wat je ziet, is wat je krijgt. Dat wordt bij binnenkomst direct duidelijk. De symmetrische vierkante vormen van dit statige, robuuste en ronduit prachtige pand, krijgen binnen verder vorm. Duidelijk mag zijn dat dit herenhuis een zee aan ruimte en bewegingsvrijheid in zich heeft. Te beginnen met vier riante leefruimtes op de begane grond, waaronder de woonkeuken, met hoge sierplafonds. Op de verdieping treft u vier ruime slaapkamers en daarboven nog eens een riante zolder. De centrale hal en overloop op zowel de parterre als de eerste verdieping strekken zich uit van voor naar achter met links en rechts de kamers. Wederom symmetrie en rechte lijnen die zorgen voor een optimale ruimtebeleving. De voortuin van deze pastorie heeft zijn blik gericht op de middeleeuwse kerk ernaast. De tuin aan de achterzijde is riant en perfect omsloten, deels ommuurd met alle ruimte om vanaf het terras, of tussen de fruitbomen, van het buitenleven te genieten.

Rijk wonen en leven
Dit rijksmonument is ruim 130 jaar geleden gebouwd. Maar de sfeer van vroeger tijden ademt het nog altijd uit. Sterker nog: de verschillende woonruimtes lijken op veel plekken onaangetast. In de hal bijvoorbeeld ligt de originele plavuizen vloer. De kamers op de begane grond hebben fijne hoge sierplafonds en grote ramen met schuifluiken naar de tuin en de straat. Het levert royaal binnenvallend licht op. Met drie riante woonkamers, alle met schouw, ligt het voor de hand om een daarvan als werkkamer of bibliotheek in te richten. De fraaie haard in de woonkeuken is een sieraad die die doet denken aan vroeger tijden. Boven treft u twee verdiepingen. Op de eerste verdieping, vier slaapkamers met veel kastruimte en een badkamer; de tweede verdieping is een open zolderruimte van maar liefst 130 m² en een nokhoogte van 4,50 meter. Indrukwekkend. Ook een kelder is beschikbaar.

Heerlijke omsloten tuin in het dorp
Parallel langs de Middenstraat naast de kerk, staat dit prominente herenhuis. Erachter staat de garage met daartussen een tuinmuur met boogvormige poort die toegang biedt tot de tuin. De entree van de woning ziet u aan de voorzijde net voorbij de kolossale kastanjeboom. De achtertuin biedt u door de stand van het huis alle ruimte en vrijheid. Genieten vanaf het terras of vanonder de fruitbomen? Het kan beide. De garage/schuur met zolder biedt veel praktische bergruimte. En dat alles midden in het populaire en landelijke Rumpt.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).