Loppersum

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Loppersum
Adres: Molenweg 18
Vraagprijs: 725.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1937
Ligging: in woonwijk
Oppervlakte: 217 m²

Markante en robuust gebouwde villa in de Stationsbuurt in Loppersum. Dit bijzondere pand is opgetrokken in Interbellum-architectuur in 1937. Het is aangewezen als Rijks Monument. Vrijwel alles in en aan het huis is nog in originele staat en ademt de sfeer uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Wel is het comfort van de huidige tijd toegevoegd door een moderne en luxe keuken en modern -maar passend- sanitair.

Het huis beschikt over een ruime tuin rondom op het perceel van in totaal 1600 m², aan de zijkant een eigen oprit met plaats voor meerdere auto’s (grenzend aan de garage).

Indeling:
overdekte entree aan de voorzijde, vestibule/ voorhalletje met bijzondere marmeren platen als lambrisering, centrale hal met gang.
Links de moderne en strakke eetkeuken met marmeren werkblad, kookeiland inclusief inductiekookplaat, geïntegreerde afzuiging in de kookplaat naar onderen, kastenwand met diverse apparatuur, wijnklimaatkast. Via de keuken een deur naar de trap naar een grote kelder/provisieruimte. Vanuit de keuken doorgang naar de bijkeuken met achterdeur/tuindeur, bergkasten, spoelbak en binnendoor naar de garage. Tweede bijkeuken/wasruimte met trap naar de tweede kelder.

Via de centrale hal kunnen we via de gang naar de woonkamer “en suite”. Verdeeld in een ruime en sfeervolle eetkamer -met ruimte voor een forse eettafel- gescheiden door een groot glas-in-lood raam met daarnaast de deur naar de zit/woonkamer met een fraaie en lichte erker, een prachtige marmeren schouw met houtkachel en een ingenieuze schuif wand/deur naar de achtergelegen gang. Als u deze schuifdeur opent dan ziet u een fantastisch kleurenspel van vier gebrandschilderde taferelen -de vier jaargetijden- in de openslaande deuren naar de achtertuin.

Via deze gang komt u in een tweede halletje met deuren naar twee kamers, resp. circa 13 en 19 m². Elk met een ingebouwde kast en wastafel. Verder op in de gang vindt u een compacte badkamer met toilet, inloop douche en waskom.
Vanuit de centrale hal gaat u via een ‘open’ bordes trap naar de eerste verdieping. Eerst komt u een deur tegen die naar een zolderruimte leidt boven de keuken en de garage.

Eerste verdieping: lange gang, ruime ‘master bedroom’ met doorloop naar de naast gelegen Walk-In Closet met vrijstaand bad en wastafel. Halverwege de gang een deur naar een balkon aan de achterzijde van het huis. Aan het einde van de gang een derde kamer op deze verdieping met een tweede badkamer met toilet en ligbad. Via een deur in deze badkamer kunt u naar een tweede zolderruimte.

Tweede verdieping: via een vaste trap naar de tweede verdieping met dakkapel en een grote open ruimte. Deze ruimte van circa 50m² kan nog nader ingevuld worden als slaapkamers, werkruimte, loungeruimte of gym.

Wat Loppersum u kan bieden:
Openbaar vervoer per bus en trein,
Een kindcentrum met 2 basisscholen,
Uniek zoutwater zwembad
Bibliotheek
Sporthal
Tennisbanen
Winkelcentrum
Voetbalvelden
20 min van centrum Groningen

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1937;
– Rijks Monument, vrijwel volledig in (zeer fraaie) originele staat;
– perceel 1600 m²;
– 217 m² woonoppervlak, overige inpandige ruimtes totaal 142 m² (2x kelder, 3 x zolderruimte) waarvan circa 50m² toe te voegen is (na aanpassingen) aan het woonoppervlak (tweede verdieping);
– moderne luxe keuken en sanitair, elektra geheel vervangen;
– afwerking netjes en in stijl, strak en modern waar het kan;
– fraaie originele stalen raamkozijnen;
– bijkeuken en keuken voorzien van strakke gietvloer;
– besloten terras in de achtertuin;
– overkapping met houtstek en tuinberging;
– stenen aangebouwde berging.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.