Leiderdorp

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leiderdorp
Adres: Achthovenerweg 25 2351 AX LEIDERDORP
Vraagprijs: € 890.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Heerlijk vrij gelegen in landelijk gebied en met uitzicht op de Oude Rijn
Oppervlakte: 212 m2
Oppervlakte perceel: 1.090 m2

Monumentaal zomerhuis met sfeervolle karakteristieke uitstraling en prachtig uitzicht….

Karakteristiek zomerhuis (rijksmonument), heerlijk vrij gelegen in landelijk gebied en met uitzicht op de Oude Rijn! Omgeven door een sfeervolle tuin met diverse zitjes. Via de inrit met smeedijzeren hek ‘Bouwlust’ bereikt u via een gezamenlijke inrit het perceel van 1.090 m² eigen grond.

Dit object biedt u vrij wonen in de Randstad en dichtbij Leiden. Ook gunstig gelegen t.o.v. de N11 en de A4 bijvoorbeeld, waardoor Amsterdam en Den Haag ook goed bereikbaar zijn.

 Situering:
Een mooie locatie even buiten het dorp van Leiderdorp. Het dorp kent een gezellige kern met winkelhof Leiderdorp, diverse basisscholen, middelbaar onderwijs en een actief sport- en verenigingsleven. De stad Leiden ligt op ca. 5 km afstand met alle gemakken en voorzieningen van dien. Uitvalswegen richting N11-A4, Amsterdam-Schiphol-Leiden bevinden zich op korte afstand.

Aan de overzijde van de weg ligt de Oude Rijn met vaarverbinding naar diverse leuke plassen in het Groene Hart.

 Algemeen:
De woning is gebouwd omstreeks 1864 van steens muren met binnen isolatie en hout onderschoten pannen dak v.v. dakisolatie, niet onderheid. Het object is aangewezen als een rijksmonument op basis van de monumenten wet 1988. De woning is in 2004 geheel gerestaureerd en opnieuw ingericht. De houten kozijnen zijn voorzien 6-ruitsschuifvensters met enkele beglazing. De vloeren in de gang, keuken, bijkeuken en het boenhok zijn v.v. vloerverwarming.

Het zomerhuis heeft een sfeervolle en karakteristieke uitstraling, aan de buitenzijde o.a. door de mooie dakgoten op klossen, mooie voordeur met gietijzeren roostervulling en levensboom in het bovenraam. Maar ook in het interieur zijn veel oude details bewaard gebleven of teruggebracht, o.a. balken plafonds, paneeldeuren, 6-ruitsschuifvensters, oude vloerplavuizen, binnenluiken, oude waterpomp met wasbak, etc.

Het zomerhuis heeft een inhoud van ca. 845 m³ en een woonoppervlakte van ca. 212 m².

Rond de woning treft u een prachtige tuin diverse zitjes en een vlonder aan de sloot met mooi uitzicht over de polder en op de Oude Rijn. In de zijtuin staat een kastanjeboom welke in de zomer voor heerlijke verkoeling zorgt. In de sfeervolle voortuin treft u een grindpad, gazon, mooie bloemen- en kruidenborders en een grote oude beuk. De oude leilindes langs het pad completeren het geheel.

 Indeling:
Begane grond:
entree/hal met oude plavuizen vloer, meterkast, trapopgang met trapkast; toilet met fonteintje; sfeervolle voorkamer v.v. binnenluiken en natuurstenen schouw; gezellige woonkeuken v.v. van een landelijke stijl inbouwkeuken met granieten aanrechtblad, diverse inbouwapparatuur (t.w.: Boretti fornuis met 4 pits gasstel en oven, afzuigschouw, vaatwasser en koel/vriescombinatie), vaste kast en een vaste servieskast; voormalig boenhok, thans in gebruik is als zitkamer met openslaande deuren naar vlonder aan de sloot, antieke waterpomp met wasbak en een deur naar de tuin; Bijkeuken met wasbak, wasmachine- en drogeraansluiting; zijkamer met deur naar de tuin; kantoorruimte.

 1e verdieping: overloop met opstelplaats cv-ketel; slaapkamer v.v. wastafel; badkamer met een inloopdouche v.v. regendouche, vrijstaand bad op pootjes en een wastafel; tussenoverloop met toegang tot de bergvliering; toilet; gang met toegang naar 3 slaapkamers. In alle kamers op de verdieping zijn de oude spanten mooi in het zicht gehouden.

Inpandige schuur, afmeting van ca. 3,25 x 2,45 meter en is v.v. krachtstoom en openslaande deuren.

Afdak/fietsenschuurtje, afmeting ca. 2 x 2,25 meter, gebouwd van hout met pannen dak.

Houten tuinberging in de voortuin.

Nutsvoorzieningen: Water, aardgas, elektra, gemeentelijke riolering, telefoon, kabel.

Overige:

– Huis is een Rijksmonument

– Bruine beuk, leilinden langs pad vallen onder monumentale status zie: http://bomen.meetnetportaal.nl/source/index.php?c=portal&mm=claim&m=custom&options=monumentale_bomen/claimformulier.xml

– Toegangshek bouwlust  met gedeelde oprit met huisnummer 27

– Treurwilg over de sloot behoort bij het object

– Oplevering en betaling 1 november 2022 / in overleg


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.