Acquoy

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Acquoy
Adres: Nieuwe Steeg 2
Vraagprijs: 1.275.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1801
Ligging: beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 290 m²

Huize Acquoy; een unieke halfvrijstaande woonboerderij met atelier/gastenverblijf en parktuin.

Op een terp zo hoog als de Lingedijk staat deze fenomenale woonboerderij. De terpverhoging is zeker duizend jaar oud maar de boerderij staat er ‘pas’ sinds 1798. De naam Oranjeboerderij is ontleend aan de historische banden met ons koninklijk huis. En die koninklijke allure is door het gebruik van natuurlijke materialen, bij zowel de bouw als de verbouwingen, altijd gebleven. Denk aan prachtige Hollandse plavuizen uit de achttiende eeuw, een zeventiende-eeuwse schouw en radiatoren van rond 1900. De nostalgische en romantische uitstraling in combinatie met de schitterende parkachtige tuin zorgen voor een ongeëvenaarde schoonheid en balans. De toegang, hoe kan het anders, is in stijl via een elektrische poort met pilaren en een lange oprit tot aan de woning. Niet alleen de boerderij scoort hoog in uitstraling en uitvoering. Dat geldt ook voor het bijgebouw dat geschikt is voor kantoor, gastenverblijf of B&B.

Wonen als een vorst
Ietwat verscholen ziet u de entree van de woonboerderij in het achterhuis. De hal brengt u binnen in de prachtige woonkamer met openslaande deuren en vide. Let op de symmetrische trapopgangen, de eeuwenoude spanten en de -maar liefst- vijfmaal openslaande deuren naar belendende ruimtes. Middelpunt is de bourgondische schouw die de winter aangenaam maakt. Zeker is, dat zodra het voorjaar zich aandient, de openslaande deuren naar het riante overdekte terras opengaan. Halfopen met de living verbonden, is de compleet toegeruste keuken. Ideaal is de mogelijkheid om gelijkvloers te wonen met slaapkamers op de begane grond (een daarvan is nu ingericht als kleedkamer) en de badkamer daarnaast. Eveneens een blikvanger is de fraaie boogkelder in het souterrain, ideaal om uw wijnen te bewaren. De verdieping is ingericht met een prachtige open ruimte/slaapkamer rondom de vide, een extra slaapkamer met badkamer en veel bergruimte achter de schotten en in kasten.

Bijgebouw, schitterende tuin en schuur
Compleet, dat is Huize Acquoy in alles. Met het bijgebouw heeft u de mogelijkheid voor kantoor of atelier aan huis. Nu is het een volwaardige woning met woonkamer, badkamer en slaapzolder. De schuur met twee carports biedt ruimte aan twee auto’s; en is geschikt voor de opslag van bijvoorbeeld tuinmateriaal of fietsen. Last but not least vragen wij uw aandacht voor de Engelse tuin. Onder architectuur aangelegd met gazon, terrassen, borders en bomen en een waar eldorado voor tal van vogelsoorten. Een waar paradijs, zo centraal in Midden-Nederland.

Wanneer gewenst is Huize Acquoy te koop met twee nabijgelegen recreatiekavels (huur) aan de Linge.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).