Kolhorn

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Kolhorn
Adres: Nieuwe Streek 24
Vraagprijs: 600.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1780
Ligging: aan water, beschutte ligging, aan vaarwater
Oppervlakte: 181 m²

Stil zijn we ervan en dat gebeurt niet vaak. Hoe deze woning tot in de perfectie is afgewerkt, is echt indrukwekkend. Van het schilderwerk tot de raamdecoratie, overal is over nagedacht. De grootste eyecatcher is het originele vierkant van het monumentale pand. Dit is beneden, maar ook op de eerste verdieping op een prachtige manier zichtbaar. Het ‘plafond’ is van glas, waardoor je vanaf de overloop een doorkijk hebt naar de zithoek op de begane grond.

Goed volk komt via de achterdeur. Door de achterdeur kom u binnen in de garage met zolder, die met een vaste trap te bereiken is. De garage is voorzien van elektra en water. Eenmaal in de woning is er vanuit de bijkeuken toegang tot een toilet, een stookruimte en een trapkast. De keuken uit 2017 is ruim en van alle gemakken voorzien. In de eetkamer is met veel precisie en vakkundigheid door middel van schilderwerk een houtlook geïmiteerd. De zithoek geeft door het glazen plafond een ruime indruk en is door de houten vloer in het vierkant ook nog eens erg knus.

Boven telt de woning drie slaapkamers en een badkamer. Eventueel is een vierde slaapkamer te realiseren.

De buitenruimte is veelzijdig, enerzijds een fijne achtertuin en anderzijds een ruime voortuin grenzend aan het water van de Nieuwe Streek. In de zomer is het mogelijk om een rondje Kolhorn te varen en in de winter kan er met een beetje geluk worden geschaatst.

Kolhorn is van origine een vissersdorp aan Zuiderzee. Inmiddels ligt Kolhorn door verschillende inpolderingen niet meer aan de Zuiderzee, maar is het dorp nog wel omringd door verschillende wateren. Vanuit Kolhorn bent u 10 minuten verwijderd van de A7 en verschillende winkelcentra in Nieuwe Niedorp, Anna Paulowna en Schagen.

Benieuwd naar deze buitgewoon mooie woning? Wij laten het u graag zien.

Bouwjaar: 1780
Woonoppervlakte: ca.181 m²
Inhoud: ca. 783 m³
Overige inpandige ruimte: 7 ca. m²
Perceeloppervlakte: 440 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.