Ezinge

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Ezinge
Adres: Nieuwestreek 89
Vraagprijs: 795.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 227 m²

—OPEN HUIS—ZATERDAG 1 APRIL AANSTAANDE—TUSSEN 11.00 EN 15.00 UUR—

Op nog geen 20 minuten van de Grote Markt van Groningen ligt het zeer charmante dorpje Ezinge. Rijdend vanuit de stad, meanderend door het prachtige Groninger landschap met haar oneindig ogende vergezichten kom je tot rust. In Ezinge aangekomen wordt dat nog eens versterkt, een aansprekend en rustiek dorpje met mooie smalle straatjes en niet te vergeten met de nodige voorzieningen. De omgeving straalt gemoedelijkheid en ontspanning uit en dat – zo horen wij van velen – is op veel plaatsen in Nederland niet meer te vinden. En daar, aan de rand van Ezinge staat een magnifieke woonboerderij. Niet voor niets een Rijksmonument. In lang vervlogen tijden woonde de burgemeester er naar verluidt, nu sinds een aantal jaren liefhebbers die het comfortabel en zeer sfeervol hebben gemaakt. Achter de boerderij, vanaf de weg eigenlijk niet te zien hebben de huidige eigenaars een luxe en eigenzinnig ingerichte Bed en Breakfast gerealiseerd in de voormalige koeienstal. Het gaat hier om het hoog aangeprezen “Hemeltjelief bij Caro”. Twee luxe slaapkamers met badkamers en een gezamenlijke lounge om lekker te ontspannen maar ook vergaderen kan hier bij uitstek. Zie voor meer informatie ook www.hemeltjeliefbijcaro.nl.

De boerderij.

De boerderij staat in het monumentenregister geregistreerd onder nummer 15538 en komt in aanmerking voor instandhoudingssubsidie. Een fraaie woonboerderij waarvan het voorhuis onderkelderd is. Een laag schilddak met hoekschoorstenen en doordat het voorhuis iets verhoogt ligt is de dubbele voordeur te bereiken via de statige trap met smeedijzeren hekwerk. Dit alles samen geeft die zo kenmerkende uitstraling die velen zeer kunnen waarderen. Het voorhuis bestaat uit een centraal gelegen hal in het verlengde van de voordeur met aan de ene zijde de luxe woonkeuken met hagelnieuwe houtkachel en aan de andere zijde de sfeervolle zitkamer, ook met houtkachel. Beide met dat prachtige uitzicht over de landerijen voor de boerderij. Er is een slaapkamer met badkamer en inloopkasten beneden en we zien de eerder genoemde kelder en een douche en wc die te bereiken is vanuit de hal. Dan de deel met trapopgang naar de vertrekken onder de kap van het voorhuis waar nog niet zoveel aan verbouwd is. Vervolgens zien we achter de deel tegen de achtergevel aan nog twee vertrekken, de een nu een werkkamer en de ander een logeerkamer. Tenslotte heeft de boerderij een ruimte waar de wasmachine en de wasdroger kunnen staan. Hier ook een enorm watervat voor warm water, nu nog niet in gebruik maar wel een mooi onderdeel in het kader van de bedachte verduurzaming.

De B&B.

De Bed en Breakfast is dus gerealiseerd in de voormalige koeienstal. Er is een nieuwe vloer in en een nieuw dak op gekomen, er zijn nieuwe kozijnen met ramen en deuren geplaatst voorzien van horren. Het geheel is luxe afgewerkt en voorzien van een pelletkachel. De oppervlakte van de B&B bedraagt 171 vierkante meter en is niet bij de in deze presentatie genoemde woonoppervlakte van 227 vierkante meter inbegrepen.

Het erf.

Het geheel is gelegen op twee kadastrale percelen die samen 4.200 vierkante meter groot zijn. Er is ruimte voor een mooie siertuin met fruitbomen en een veranda/buitenkeuken. Er is voldoende ruimte om te parkeren en bovendien zijn er vier stallen en is er een buitenbak voorzien van drainage voor de liefhebbers van het hobbymatig houden van enkele dieren bij huis.

Duurzaamheid.

Tijdens de verbouwing is op diverse plaatsen isolatiemateriaal toegepast om het geheel comfortabel en duurzamer te krijgen. Interessant is dat er binnenkort maar liefst 38 zonnepanelen worden geplaatst zodat het geheel nog meer klaar gemaakt wordt voor een duurzame toekomst. Aangezien het een monument betreft en het om die reden niet verplicht is is er geen energielabel beschikbaar.

U leest het, hier koop je nogal iets bijzonders! U kunt de B&B voortzetten maar het geheel leent zich natuurlijk ook voor wonen al dan niet in combinatie met werken of mantelzorg. Belt u ons voor een afspraak, dan zien we elkaar snel in Ezinge!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.