Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 264 1012 RS AMSTERDAM
Huurprijs: € 3.400
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Centraal
Oppervlakte: 231 m2
Oppervlakte perceel: 231 m2

Imposant ongedeeld hoekhuis (7 kamers) uit 1688 op loopafstand van de Dam met een prachtige halsgevel.

Indeling
Hoekhuis bestaande uit vijf verdiepingen (souterrain, bel-etage, eerste- en tweede verdieping en zolder).

Bel-etage:
De Bel etage is verdeeld een entreehal (6m²) met voorkamer (17,1 m²) en grote achterkamer (40,2 m²). De hal is voorzien van marmeren vloertegels en lambrisering en bevat nog een restant van de oude spiltrap, waarvan het bovengedeelte in een later stadium is vervangen. De achterkamer beslaat de volle breedte van het huis en is in Lodewijk XIV-stijl opgetrokken. De achterkamer en zijkamer zijn door een grote deur met getoogde omlijsting met elkaar verbonden. Beide vertrekken hebben een houten lambrisering en houtsnijwerk versierde luiken voor de ramen. De voorkamer en achterkamer zijn te gebruiken als kantoor aan huis.

Souterrain:
In het souterrain is een ruime eetkeuken (39 m²) met enkelvoudige balklagen in zicht gesitueerd. De keuken is voorzien van vensters zodat het een lichte ruimte is. Aan de voorzijde van het souterrain is een grote bergruimte met vensters (15,5 m²) waar fietsen gestald kunnen worden. In de gang is een separaat toilet en is via een entreedeur onder de bordestrap toegang tot de straatzijde van de Nieuwezijds Voorburgwal.

Eerste verdieping:
De voor- en achterkamer (30 m²)  (32 m²)  op de verdieping zijn met elkaar verbonden door een ensuite-deur. Deze vertrekken zijn beide geschikt als woonruimte en hebben beide grote vensters. De ruime achterkamer is voorzien van een sierlijke schouw.

Tweede verdieping: 
Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers (25 m²) (16 m²) (9,3 m²), een badkamer (4,9 m²), en een separaat toilet gesitueerd. Alle drie de slaapkamers hebben balken in het zicht en zijn lichte ruimtes. De badkamer is voorzien van een douche en een ligbad. Via een luik is er toegang tot een ruime bergzolder (49 m²).

Locatie:
De Nieuwezijds Voorburgwal 264 is midden in het historische centrum van Amsterdam gelegen. De gemeente heeft plannen om de Nieuwezijds Voorburgwal her in te richten. Ter hoogte van nummer 264 wordt de straat autoluw gemaakt Ook krijgt de straat een groener aanzien door de toevoeging van bomen en een (postzegel)park. Zie: www.amsterdam.nl/projecten/nieuwezijds-aanpak/nieuwezijde-zuid/

De meeste voorzieningen zijn op loopafstand gelegen. De Nieuwezijds Voorburgwal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kan in de omgeving met een vergunning.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.