Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 75 sous 1012 RE AMSTERDAM
Huurprijs: € 910
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Centraal
Oppervlakte: 40 m2
Oppervlakte perceel: 40 m2

Charmante kantoorruimte in het souterrain in één van de laatste drie overgebleven Amsterdamse Gildenhuizen ‘het Makelaers Comptoir’ in het centrum van de stad.

Het betreft een kantoorunit in het souterrain met eigen ingang in een gebouw waar zich meerdere kantoorunits bevinden.

Dit gildehuis van makelaars werd in 1633 gebouwd op de plek van een ouder woonhuis. Het pand kreeg een pronkgevel in Amsterdamse renaissancestijl met veel banden en blokken van natuursteen. Op de begane grond bevindt zich nog de historische bestuurskamer waar op het plafond een houten beschilderde roos is aangebracht als symbool van vertrouwelijkheid en gepaste zwijgzaamheid betreffende zaken die ‘onder de roos’ (sub rosa) werden besproken.

Indeling

Souterrain:
Het kantoor in het souterrain is bereikbaar via de eigen entree aan de straatzijde. Via de entree komt u rechtstreeks in de open kantoorunit (31,5 m²) met hardstenen vloer, prachtige houtimitatie-afwerkingen,  betegelde haard en een vaste kast.  Vanuit deze ruimte is tevens een pantry, en de gang richting het toilet te bereiken.

Locatie:
Gelegen aan een drukke verkeersader dichtbij het Centraal Station zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de directe omgeving geldt betaald parkeren. Parkeergarage De Kolk is aan de overzijde gelegen.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.