Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Noordermarkt 20-1 1015 MZ AMSTERDAM
Huurprijs: € 1.295
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen in de Jordaan
Oppervlakte: 40 m2

Wonen op het mooiste plekje van Amsterdam in een onlangs gerenoveerd twee-kamer appartement met prachtig uitzicht op de Noordermarkt. Het appartement is gelegen in een huis dat deel uitmaakt van een rij met overwegend 18ᵉ-eeuwse winkelpanden met bovenwoningen en dateert van omstreeks 1703.

Indeling
In het pand bevinden zich drie zelfstandige appartementen. In het souterrain zijn drie aparte bergingen gelegen. Het appartement op de eerste verdieping is beschikbaar..

Begane grond:
Gedeelde entree met steile trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Overloop met ruime meterkast. Via de entreedeur komt uit u in een hal (4 m²) waaraan de lichte woonkamer (13 m²) met een balkenplafond en drie ramen uitkijkend op de Noordermarkt grenst. Dit uitzicht verveelt nooit! Aan de achterzijde bevindt zich de slaapkamer (10 m²) met vaste inbouwkasten en de moderne keuken (circa 8 m²) met zicht op de achtergelegen binnentuinen. De keuken is voorzien van aansluitingen voor wasmachine, vaatwasser en een opstelplaats voor een kookplaat met daaronder ruimte voor een oven/magnetron. Tenslotte bereik je vanuit de hal de compacte, moderne badkamer (3 m²) voorzien van hangend toilet, een wastafel en een inloopdouche.

In het souterrain is een berging van circa 10m² aanwezig.

Bijzonderheden:
De woning is geschikt voor een eenpersoonshuishouden of een stel. De woning wordt niet verhuurd aan woningdelers. Huisdieren zijn niet toegestaan. De trap naar de eerste verdieping is steil.

Locatie:
Gelegen in de Jordaan in hartje centrum Amsterdam aan de gezellige Noordermarkt met haar weekmarkten en horeca/restaurants. Goed bereikbaar per openbaar vervoer en op circa 20 loopminuten van station Amsterdam Centraal. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).

Op de Noordermarkt in Amsterdam is op maandag en op zaterdag markt, een traditie die teruggaat tot in de 17e eeuw. In 2023 bestaat de markt 400 jaar!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).