Langweer

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Langweer
Adres: Oasingaleane 11
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan rustige weg
Oppervlakte: 275 m²

Deze prachtige onder architectuur van Willem Cornelis de Groot ontworpen pastorie (1910) staat op een zeer fraaie locatie in het Friese watersportdorp, pal naast de kerk met o.a.een diepe voortuin en grote achtertuin met schuur/garage welke op het zuidwesten is gesitueerd. Het geheel is authentiek en sfeervol waarbij moderne voorzieningen op passende wijze zijn geïntegreerd met het geheel. Met veel liefde hebben de huidige eigenaren deze villa, professioneel gerestaureerd en gerenoveerd. Een zeer bijzonder object voor de echte monumentale liefhebber!

De indeling kunnen wij in het kort omschrijven:

Overluifelde entree, hal met vestibule, indrukwekkend trappenhuis met glas-in-lood-ramen, toilet en toegang tot diverse vertrekken waaronder de prachtige ruime kamer-en-suite met erker welke is voorzien van schouwen en ornamentenplafonds, de ruime studeer/werkkamer, de eetkeuken welke recentelijk is ingericht met een passende/stijlvolle keukeninrichting voorzien van diverse hoogwaardige inbouwapparatuur, een grote kelderruimte en een mooie/geriefelijke bijkeuken met aansluitingen t.b.v.witgoed.

De eerste verdieping heeft eveneens hoge plafonds en heeft naast de ruime-lichte overloop, een viertal royale slaapkamers welke veelal zijn voorzien van vaste kasten en een royale badkamer met o.a.een douche, ligbad, toilet en badkamermeubel.

De tweede verdieping betreft een volwaardige verdieping en heeft naast de overloop een zeer grote, keurig afgewerkte zolderruimte welke uitermate geschikt is ten behoeve van het realiseren van meerdere slaapkamers en badkamer.

Algemeen:

De villa is afgelopen jaren met respect voor het verleden gerenoveerd/gerestaureerd en is o.a.voorzien van centrale verwarming (combiketel 2015) gekoppeld aan radiatoren, dubbele beglazing, vloerisolatie (grotendeels) en dakisolatie.
De dakpannen zijn recentelijk op historische wijze vernieuwd waarbij het dak opnieuw is verlat en voorzien van folie.
Deze prachtige klassieke woning is gelegen op een perceel eigen grond van 1046 m2.

Een verkoop bij inschrijving kan deel uitmaken van de verkoopprocedure.

U bent welkom voor een uitgebreide bezichtiging.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).