Hoorn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Hoorn
Adres: Onder de Boompjes 1B 1621GH HOORN
Huurprijs: € 945
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 76 m2
Oppervlakte perceel: 84 m2
In het voormalige Doelengebouw op een toonaangevend punt van Hoorn komt één van de vier unieke appartementen (2 kamers) beschikbaar.
Beschrijving:
Het complex Achterstraat 2, Onder De Boompjes 1 bevat de voormalige doelengebouwen van de Sint Joris- en de Sint Sebastiaanschutterij. De gebouwen lagen naast elkaar op een terrein dat zich uitstrekte van de Achterstraat tot aan de stadsmuur. Achter de gebouwen waren de schietbanen waar de schutters zich bekwaamden in het schieten met de voet-, kruis- en handboog. Het gebouw werd gebruikt voor vergaderingen en de schuttersmaaltijden. Momenteel bevinden zich in het complex 4 appartementen en een bedrijfsruimte.
Indeling
De bijzondere woning is gelegen in de kap op de tweede etage. De woning is te bereiken via de sfeervolle centrale galerij met oude hardstenen tegels en heeft een eigen opgang. Via de hal bereikt u de woonkamer (30 m2), een hoge ruimte met de kapconstructie in het zicht. Het daklandschap van Hoorn is zichtbaar vanuit de diverse dakkapellen en dakramen. De woonkamer heeft een open keuken (4m2). In de nok van het pand ligt de vide (16m2), bereikbaar via een vaste trap in de hal. Via de hal zijn ook de badkamer (3m2) en de slaapkamer (13m2) te bereiken. Ook bevindt zich in de hal de toegang tot een apart toilet en een berging.
Bijzonderheden:
Iedere woning heeft een fietsenberging en een deel van de tuin. Er kan geparkeerd worden op de achtergelegen parkeerplaats met een parkeervergunning.

 

Locatie:
In de historische binnenstad van Hoorn (N-H) op een markante plek aan de gracht, met het station op loopafstand. Alle winkels, restaurants, theaters, de jachthavens en het Markermeer bevinden zich op loopafstand.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.