Balkbrug

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Balkbrug
Adres: Oud Avereest 3
Vraagprijs: 675.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1832
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 298 m²

Op een geweldige locatie, prachtig midden in het natuurgebied “Het Reestdal”, maar op fietsafstand van het dorp, gelegen fraaie MONUMENTALE WOONBOERDERIJ met PARKACHTIGE TUIN op een ruime kavel van maar liefst 5.610 m². Het erf met karakteristieke bebouwing is begrensd door een aantal fraaie bomen en ligt gunstig op de kavel. Hierdoor is van alle zijden privacy gewaarborgd. Door de indeling van het voor- en achterhuis zijn dubbele bewoning, mantelzorg of B&B mogelijkheden aanwezig.
Het oorspronkelijk bouwjaar is ca. 1832, deze prachtige boerderij (voormalige pastorie) is deels stijlvol gerenoveerd en deels nog te verbouwen/renoveren. Men dient dus met renovatiewerkzaamheden rekening te houden.

INDELING:
Woonhuis: entree met gang en karakteristieke vloertegels, kelder, toilet met fontein, woonkamer en suite met werk-/eetkamer (2017) voorzien van tuindeuren, schouw, lambrisering en vaste kasten, grote werk-/slaapkamer met schouw, inloopkast, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en schouw, eetkamer met binnenluiken en schouw, voormalige badkamer en een CV-ruimte.
Op de 1e verdieping zijn een overloop met vaste kasten, toilet, vijf slaapkamers en een badkamer voorzien van een dubbele wastafel, ligbad, douche en witgoedaansluitingen aanwezig.
Op de 2e verdieping bevinden bergzolders.

Achterhuis:
Grote open “deel” met veel mogelijkheden.

Deze prachtige boerderij is deels voorzien van gevelisolatie, deels dubbele beglazing, twee Cv-ketels (waarvan 1 van 2022), een glasvezelaansluiting en biedt zoals gezegd door de ruimte en indeling vele mogelijkheden.

De achtertuin van de boerderij is een sprookje en bestaat uit verschillende afdelingen. Maar werkelijk uniek is het prachtige doorkijkje naar het achtergelegen Reestdal (natuurgebied van het Overijssels Landschap) terwijl het prachtige Reestkerkje direct naast de monumentale boerderij is gelegen. Kortom een prachtige ambiance op een unieke locatie en u woont waar andere recreëren!!

Het geheel is net buiten het leuke dorp Balkbrug gelegen en u loopt vanaf het erf van de boerderij zo het uitgestrekte natuurgebied “Het Reestdal” in. Deze plek is ideaal voor natuurliefhebbers die van wandelen en fietsen houden. In de omgeving zijn vele fiets, wandel – en ruiter routes.

Rust, ruimte, luxe en dat in een prachtige ambiance zijn de keywords voor dit unieke object.

Belangstelling? Maak een afspraak wij leiden u graag rond


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.