Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Oudezijds Achterburgwal 153 hs 1012 DH AMSTERDAM
Huurprijs: € 2.480
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 110 m2
Oppervlakte perceel: 110 m2

Recent gerestaureerde  compacte bovenwoning met bedrijfsruimte  in hartje centrum Amsterdam! Unieke kans voor een kantoor / galerie aan huis, ook te huur als geheel woonhuis.

Indeling
De bedrijfsruimte met woning is gelegen achter een uitzonderlijk monumentale gevel uit 1644. Vroeger gingen hier drie woonhuizen achter schuil, die behoorden tot de Waalse Kerk.

Begane grond (atelier / galerie / kantoor / wonen):
Entree in een ruime kamer met grote etalageruit aan de straatzijde (18,6 m²). Hierachter gelegen een ruime bedrijfsruimte (36 m²), gescheiden door een wand van gereconstrueerde glasdeuren. Veel historische witjes zijn nog aanwezig. Pantry en toilet. Via de kamer aan de voorzijde is de trapopgang naar de eerste verdieping bereikbaar.

Eerste verdieping (wonen):
Overloop met toegang via kwartronde deur tot de hoger gelegen charmante woonkamer aan de grachtzijde (17,4 m²). Door de dubbele deur komt u in de compacte, moderne keuken, gelegen in het middengedeelte (13,2 m²) voorzien van opstelplaats voor inbouwoven en opstelplaats voor inbouwvaatwasser.

Aan de achterzijde is een slaapkamer gelegen (11,7 m²). Via de overloop bereikt u de moderne badkamer met inloopdouche, wastafel en wasmachineopstelplaats. Een separaat toilet is op de overloop aanwezig.

Bijzonderheden:
Het object kan worden gebruikt als geheel woonhuis (woonhuiscontract) of als bedrijfsruimte met onzelfstandige bovenwoning (bedrijfscontract). Het is niet mogelijk de woning of bedrijfsruimte los van elkaar te huren. Het object is niet geschikt voor woningdelers. Bestemming begane grond: gemengd 1 (atelier / galerie / kantoor / wonen). Verdieping: wonen.

Locatie:
De woning bevindt zich in het hart van de Amsterdamse binnenstad, nabij de Dam en de Nieuwmarkt. Alle winkels en vertier zijn op korte afstand gelegen, net als diverse tramverbindingen, Noord/Zuidlijn (halte Rokin) en het Centraal Station. Parkeren kan tegen betaling of met vergunning (wachttijd).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.