Bathmen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Bathmen
Adres: Paalmansweg 9
Vraagprijs: 2.950.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1784
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 350 m²

Prachtig NSW Landgoed ’t Hemeltje

’t Hemeltje is als Spieker gebouwd in ca. 1784, een buitenverblijf voor de burgemeester van Deventer. ’t Hemeltje was een pleisterplaats en in de achttiende eeuw het landgoed van de burgemeester van Deventer. Het is een historisch belangwekkend landgoed, waar ook nu nog geschiedenis valt te ontdekken: een zandweg, de Oude Postweg, lanen en bospaden in geometrisch verband, houtwallen, de afwisseling van open veldjes en bos, een idyllisch vennetje, bijzondere beukengroepen en andere oude bomen. Het complete landgoed telt vijftig hectaren, maar we bieden hiervan bijna 10 ha. aaneengesloten terrein aan, met in het hart het huidige huis ’t Hemeltje, gedateerd circa 1784, met traditioneel gebouwde larikshouten koetshuis.

’t Hemeltje is een idyllisch landgoed in het agrarisch buitengebied tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug, halverwege Bathmen en Holten. De oorspronkelijke naam van dit kleine paradijs in de uitlopers van bosgebied Oostermaet zegt feitelijk alles. Het groen geschilderde houten hek aan de Paalmansweg in Bathmen opent naar een perfect stukje Nederland, dat haar bewoners stilte en rust biedt in de meest letterlijke betekenis van het woord. In de wijde omgeving er omheen: niets dan natuur in al haar schoonheid en verscheidenheid.
En toch woont u hier niet afgelegen.

Ligging

Binnen een paar minuten bent u regelrecht in het hart van het centrum van Bathmen met tal van voorzieningen. En mocht u eens behoefte hebben aan iets meer dan wat Bathmen heeft te bieden, dan is er ook geen man overboord, want als u een kwartiertje doorrijdt staat u middenin de mooie binnenstad van Deventer. In tegenovergestelde richting bent u zo in Holten en weet u zich omgeven door de uitgestrekte natuur van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en de Holterberg, een van de mooiste natuurparken van Nederland. U kunt dus wel stellen dat dit buiten wonen avant la lettre is.

Landhuis

De fraaie heerenbehuizing lijkt eeuwen te hebben getrotseerd, maar is gerenoveerd in 1992.
U beleeft de onvergelijkbare charme van een historisch pand, herbouwd met de kennis en het comfort van veel recenter datum. U kunt ontspannen genieten van al het moois dat ’t Hemeltje u heeft te bieden, zonder de zorgen van onderhoud waaraan geen einde lijkt te komen. Dat is een rustgevende gedachte.

Indeling:
Het huis heeft een grondvlak van bijna elf bij ruim 27 meter en dat levert op een haar na 230 m² gelijkvloerse woonruimte op, verdeeld over twee woonkamers met imposante open haarden, twee zitkamers, een keuken met wasruimte en berging, een royale eetkamer, een badkamer en twee riante hallen, waarvan één met open haard. Overal liggen mooie, natuurstenen vloeren en zijn de oude plafondbalken en gebinten zichtbaar. Het zorgvuldig gecomponeerde geheel, in combinatie met deze sfeervolle, landelijke details en de fraaie uitzichten over het landgoed, leveren een heel rustgevende en authentieke leefomgeving op. De verdieping van ruim 120 m² omvat een grote overloop, twee zeer ruime slaapkamers (51,3 en 40,5 m²) en twee bijbehorende, luxueus afgewerkte badkamers. Boven het gehele pand ligt een ruime bergzolder. In totaal is er dus bijna 370 m² bruikbaar woonoppervlak, dat door de indeling gemakkelijk is te scheiden in twee aparte wooneenheden. Ook een praktijk of kantoor aan huis is zeer goed mogelijk.

Landgoed

Het omliggende landgoed is niets meer of minder dan een privé-paradijs. Als u door het hek over de oprijlaan naar het huis rijdt, wordt u meteen overvallen door dat heerlijke gevoel van thuiskomen. Alles is erop gericht om optimaal te kunnen genieten van alles wat het buitenleven heeft te bieden. Temidden van fraaie borders, een formele tuin, terrassen en weidse gazons ligt, vlakbij het hoofdhuis, het eikenhouten koetshuis. Daar staan geen paardenkoetsen of auto’s – dat kan natuurlijk nog steeds – maar nu is het in gebruik als een heerlijke buitenkamer van liefst 60 m² met drie stel openslaande deuren. Aangrenzend is een enorme schuur/berging; een van de twee. Er is ook nog een rustieke veldschuur van eikenhout met berging bij het vennetje en een plantenkas.

Een beschrijving van ’t Hemeltje schiet per definitie tekort; dit is een zeer bijzondere plek, die u moet ervaren en beleven. Maak een afspraak met onze makelaars en wij leiden u graag rond over dit prachtige landgoed. Dan kunt u uit eigen bevinding vaststellen dat de naam de lading volledig dekt.

Kenmerken van het landgoed:
-NSW landgoed met fiscale voordelen.
-Ca.10 ha land met rijke historie.
-Voorzien van zonnepanelen en houtvergasser in de schuur.
-Volop privacy, het landgoed omvat zelfs nog een deel aan de overzijde van de Paalmansweg.
-Gunstige ligging t.o.v. het gezellige centrum van Bathmen en omliggende dorpen.
-Enkele autominuten rijden van afrit A1, Amersfoort bereikt u in ca. 50 minuten en Amsterdam in iets meer dan 1 uur.
-Mensen die optimaal van het buitenleven willen genieten vinden hier alles wat zij nodig hebben en eigenlijk nog veel meer.

Inhoud woning: 1.483 m3
Inhoud bijgebouw: 866 m3

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.