Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Paramaribostraat 49 2
Vraagprijs: 675.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1930
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 107 m²

Zeer licht en ruim dubbel bovenhuis van 107 m2 met comfortabel balkon aan de achterzijde, gelegen aan een rustige groene straat in de West-Indische buurt in de levendige Baarsjes. Het appartement heeft een eigen opgang en is verdeeld over een tweede en derde verdieping en beschikt over maar liefst 3 slaapkamers, een moderne badkamer en een comfortabel balkon aan de achterzijde. Door de ligging van het pand beschikt de woonkamer over vele grote raampartijen waardoor er veel lichtinval in de woning is.

De locatie is gelegen tussen Oud West en Amsterdam Zuid in een rustige groene straat. In de buurt zijn vele restaurantjes, cafés en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het Rembrandtpark en het Vondelpark liggen om de hoek. Het betreft eigen grond.

Indeling:
De woning is verdeeld over de tweede en derde verdieping en kent de volgende indeling:

Tweede verdieping:
Entree op de eerste verdieping, binnenkomst in de centrale hal op de tweede verdieping uitgerust met een net toilet met fontein. Toegang tot de eetkamer aan de achterzijde, die beschikt over een schuifpui naar het balkon. Middels een fijne ensuite is de eetkamer verbonden naar de zitkamer aan de voorzijde. Dit woongedeelte beschikt over een sfeervolle schouw en een plafondhoogte van 2.77 meter. Vanwege de hoge ligging en de vele raampartijen betreft dit een uiterst licht appartement met zeer veel lichtinval in alle vertrekken. Aan de achterzijde bevindt zich de dichte keuken in een mooie neutrale witte opstelling. Naast de woonkamer aan de voorzijde bevindt zich de eerste ruime slaapkamer met drie grote raampartijen.

Derde verdieping:
Trap naar boven naar de derde verdieping, overloop met inbouwkast met cv ketel opstelling en wasmachine- en droger opstelling. Twee goed formaat slaapkamers aan de voorzijde, ruime en verzorgde badkamer voorzien van een inloopdouche, smalle kast, design radiator en dubbele wastafel.

Vereniging van Eigenaars:
– De Vereniging van eigenaars (VvE) Paramaribostraat 49-55 bestaat uit 6 leden en wordt in eigen beheer uitgevoerd.
– De servicekosten bedragen thans circa €105,00 per maand.
– De vereniging heeft een MJOP op laten stellen voor het onderhoud van de komende jaren.

Bijzonderheden:
– Conform de NEN2580 meting bedraagt de woonoppervlakte 106,39 m2.
– Conform de NEN2580 meting bedraagt de oppervlakte van het balkon circa 3,55 m2.
– De woning is gelegen op eigen grond.
– Gelegen in een rustige en kindvriendelijke straat.
– Kadastraal bekend: Sloten Noord-Holland M 2122 A3.
– Het betreft een gemeentelijk monument.
– Conform de BAG viewer is het bouwjaar 1930.
– Ruime dubbele bovenwoning met zeer veel lichtinval door de grote raampartijen aan zowel de voor- als de achterzijde van de woning. Een praktische indeling met leuke woonkamer en eetkamer ensuite, dichte keuken en 3 goed formaat slaapkamers, gelegen op de grens tussen Oud Zuid en Oud West.
– In het verleden zijn diverse vergunningen afgegeven in de straat voor het realiseren van een dakterras op het platte gedeelte aan de achterzijde van de woning. Het vigerende bestemmingsplan staat het toe, echter is er recent een orde-1 vermelding op het pand gekomen waarbij het behoud van cultuurhistorische waarde belangrijk is en dakterrassen zijn uitgesloten. Verkoper kan geen garanties afgeven voor de realisatie van een dakterras, echter zou een koper zelf kunnen onderzoeken of het wellicht alsnog tot de mogelijkheden behoort.
– In de koopovereenkomst zullen een niet zelfbewoningsclausule, ouderdomsclausule en asbestclausule worden opgenomen.

Omgeving:
Deze mooie lichte bovenwoning is gelegen in een rustige en groene straat in de Paramaribostraat, vlakbij het Bonaireplein in de gewilde West-Indische buurt. Deze jonge buurt staat bekend om zijn levendigheid en de afgelopen jaren zijn er vele leuke voorzieningen bijgekomen. De Overtoom die om de hoek gelegen is biedt een scala aan diverse winkels, boetiekjes, restaurants en speciaalzaken. Bij het Surinameplein zijn diverse hotspots te vinden zoals Oslo en iets verderop het vernieuwde Bar Kosta met zijn gezellige terras. De levendige Kinkerstraat en Jan Pieter Heijestraat zijn ook twee geliefde winkelstraten die op enkele fietsminuten van de woning gelegen zijn. Voor sport en ontspanning liggen het Vondelpark en het Rembrandtpark op een steenworp afstand.

De woning is zeer gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen. Binnen 3 minuten bevindt u zich op de Ring A-10 van waaruit alle uitvalswegen te bereiken zijn. Schiphol is in een handomdraai te bereiken en er zijn verschillende bussen en trams die om de hoek op de Hoofdweg stoppen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Parkeren door middel van een vergunningsstelsel.

Oplevering:
De oplevering zal plaatsvinden in overleg.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.