Beverwijk

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Beverwijk
Adres: Peperstraat 26 1941GB BEVERWIJK
Vraagprijs: € 585.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: In het centrum van Beverwijk, aan drukke weg
Oppervlakte: 171 m2
Oppervlakte perceel: 184 m2

Prachtig monumentaal herenhuis in het centrum van Beverwijk

In dit prachtige gemeentelijk monument zijn alle grote verbouwingen al voor u gedaan. Mocht u de wens hebben om op de tweede verdieping nog twee (slaap)kamers te creëren, dan kunt u dat vergunningsvrij uitvoeren.

Naast de fantastische uitstraling van het herenhuis aan de buitenzijde, wordt u bij binnenkomst al gelijk verrast door de ruime vestibule en de gang met een plint van gepolijst hardsteen, vlak stucplafond en een brede rechte steektrap met een leuning in neorenaissancestijl en spijlen die zijn voorzien van een middenornament. Alle vertrekken op de begane grond kunt u vanuit de gang middels hoge paneeldeuren betreden. Aan de linkerkant van de gang treft u het toilet, een ruime bergkast, toegang naar de kelder en de keuken in de uitbouw. Via de rechterkant van de gang heeft u toegang naar de kamer en suite, die zowel in de voorkamer als de diepe achterkamer is voorzien van een rijk neorenaissance stucplafond met midden- en hoekornamenten en twee zwartmarmeren schouwen (welke weer zijn te openen). De hoge kozijnen in de voorkamer en de openslaande deuren in de achterkamer zorgen voor veel lichtinval in de kamer en suite. De voor- en achterkamer worden van elkaar gescheiden door een dubbele schuifdeur en twee en-suitekasten. De keuken in de uitbouw is eind 2017 geheel gerenoveerd. Het grote kozijn is vervangen, de wanden en het plafond zijn gestuukt en er is een nieuwe keuken geplaatst die is v.v. alle benodigde inbouwapparatuur.

Op de eerste verdieping heeft u middels een ruime overloop toegang naar 3 ruime slaapkamers en een badkamer die in 2017 is vernieuwd en v.v. een inloopdouche, wandcloset en wastafel met meubel. In 2018 zijn alle wanden op de eerste verdieping gestuukt en de plafonds gerestaureerd. Ook op deze verdieping zijn de vertrekken te betreden middels hoge paneeldeuren met sierlijsten.

Tussen de twee slaapkamers op de eerste verdieping komt u middels een rechte steektrap op de tweede verdieping. Dit is nog één grote ruimte waar u bijvoorbeeld twee prachtige slaapkamers kunt creëren. Tevens bevindt zicht hier de stook- en wasruimte en zijn er in 2018 vier nieuwe dakramen geplaatst.

De verzorgde en diepe achtertuin van ca. 15,5 meter, gelegen op het zuidwesten, is via de openslaande deuren in de achterkamer en een deur in de keuken te bereiken. Achterin de tuin is een vrijstaande houten berging geplaatst. De tuin is via de achterzijde te bereiken met de auto.

Er valt zoveel te zien en te vertellen over dit prachtige monumentale herenhuis, maar dat kunnen we niet allemaal kwijt in de tekst. Mocht de interesse bij u gewekt zijn, maak dan snel een afspraak en wij zorgen voor een goede informatieve rondleiding.

Bouwjaar: 1902

Gebruiksoppervlakte: 171 m²

Inhoud: 711 m³

Perceeloppervlakte: 184 m²

Achtertuin: ca. 107 m² (15,5 x 6,92)

Bijzonderheden:

– betreft een gemeentelijk monument;

– de kozijnen en deuren aan de binnenzijde zijn toe aan een nieuwe laag verf (vergunningsvrij);

– 2017/2018: nieuwe keuken geplaatst (inclusief stucwerk, leidingwerk en elektra), het grote kozijn in   de keuken vervangen;

– 2018: 4 dakramen op de tweede verdieping vervangen, op de eerste verdieping ornamenten laten restaureren en alles laten stucen, nieuwe cv-ketel geplaatst, nieuwe meterkast en alle bedrading is deels in 2018 en deels in 2020 vervangen (met uitzondering van de zolder);

– 2020: begane grond ornamenten laten restaureren en alles gestuukt, nieuwe houten vloer (met nieuwe isolatie) in de eet- en woonkamer, voordeur en ramen in de voorgevel geschilderd en dubbel monumentenglas laten plaatsen, kozijnen achtergevel op de 1e verdieping volledig vervangen, het dak is volledig gerestaureerd met waterdichte folie, panlatten, dakpannen, goten, metselwerk schoorsteen, stucwerk zijkant etc.;

– gelegen in het centrum van Beverwijk;

– voldoende parkeergelegenheid, winkels, scholen, ziekenhuis, sportfaciliteiten en openbaar vervoer op loop/fietsafstand;

– de aansluiting op de A22 en de A9 richting Haarlem/Amsterdam of Alkmaar ligt op 5 minuten rijden.

 


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.