Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Piet Heinstraat 4 2518 CJ DEN HAAG
Huurprijs: € 1.995
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 173 m2

Architect Klaas Stoffels (1857-1921) ontwierp begin 1900 voor de nieuwbouw aan de Piet Heinstraat twee winkels met afzonderlijke bovenhuizen. Het geheel werd vormgegeven in eclectische neorenaissancestijl met art nouveau-elementen. Het pand wat nu te huur komt is het linker bovenhuis.

Indeling
De woning bestaat uit totaal drie verdiepingen, opgedeeld in het veel voorkomende ‘gang-kamer type’ met verkeers- en vertrekkenbeuk. Op de eerste verdieping ligt aan het eind van de smalle gang aan de voorzijde een kabinetje en aan de achterzijde een keuken. Naast de trap bevindt zich een toilet. In de brede beuk liggen een voor- en achterkamer en-suite. Grenzend aan de achterkamer is een balkon naast de keuken. Op de tweede verdieping herhaalt het patroon van gang en kamer zich op vergelijkbare wijze. Aan de achterzijde van de gang bevindt zich hier een badkamer, aan de voorzijde een klein kabinetje. De voor- en achterkamer zijn op deze verdieping gescheiden door een kastenwand en een verbindingsdeur. Vermoedelijk was een van deze kamers in gebruik als ouderslaapkamer. Op zolder zijn nog twee slaapkamers en een berging.

Begane grond
Een iets terug liggend ingangsportaal bevat de toegang tot de winkel en de bovenwoning. Na de entreedeur is er een gang (ca. 2 m²) met een rechte steektrap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot moderne keuken (ca. 7,5 m²). Deze is voorzien van een elektrische kookplaat en afzuigkap en een opstelplaats voor een afwasmachine. Een eetkamer (18 m²) grenzend aan een licht dakterras (9 m²) en een en-suite woonkamer (18 m²) met natuurstenen schouwen en rijk gedecoreerde stucplafonds. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Tweede verdieping
Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot een riante badkamer (ca. 7,5 m²) met ligbad, inloopdouche en een dubbele wastafel en in een aparte hoek een aansluiting voor een wasmachine. Een slaapkamer (18 m²) grenzend aan de achtergevel en een slaapkamer (19 m²) aan de voorgevel met aan beide zijden ingebouwde kasten. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Zolderverdieping
Overloop (3 m²) biedt toegang tot een slaapkamer (14 m²) grenzend aan de voorgevel met een grote ingebouwde kast, een zolderkamer (15 m²) met een dakterras (7,5 m²) aan de achtergevel en in het midden een grote inpandige bergruimte (8 m²)

Bijzonderheden
Het betreft een bovenhuis

Locatie
Gelegen aan de gezellige Piet Heinstraat, onderdeel van het Zeeheldenkwartier. Op loopafstand van winkels en restaurants. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur (vergunning) en ook het openbaar vervoer (tram 1 en meerdere buslijnen) ligt op loopafstand.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).