Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Piet Heinstraat 4 2518 CJ DEN HAAG
Huurprijs: € € 1.795,-
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 173 m2

Architect Klaas Stoffels (1857-1921) ontwierp begin 1900 voor de nieuwbouw aan de Piet Heinstraat twee winkels met afzonderlijke bovenhuizen. Het geheel werd vormgegeven in eclectische neorenaissancestijl met art nouveau-elementen. Het pand wat nu te huur komt is het linker bovenhuis.

Indeling
De woning bestaat uit totaal drie verdiepingen, opgedeeld in het veel voorkomende ‘gang-kamer type’ met verkeers- en vertrekkenbeuk. Op de eerste verdieping ligt aan het eind van de smalle gang aan de voorzijde een kabinetje en aan de achterzijde een keuken. Naast de trap bevindt zich een toilet. In de brede beuk liggen een voor- en achterkamer en-suite. Grenzend aan de achterkamer is een balkon naast de keuken. Op de tweede verdieping herhaalt het patroon van gang en kamer zich op vergelijkbare wijze. Aan de achterzijde van de gang bevindt zich hier een badkamer, aan de voorzijde een klein kabinetje. De voor- en achterkamer zijn op deze verdieping gescheiden door een kastenwand en een verbindingsdeur. Vermoedelijk was een van deze kamers in gebruik als ouderslaapkamer. Op zolder zijn nog twee slaapkamers en een berging.

Begane grond:
Een iets terug liggend ingangsportaal bevat de toegang tot de winkel en de bovenwoning. Na de entreedeur is er een gang (ca. 2 m²) met een rechte steektrap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot moderne keuken (ca. 7,5 m²). Deze is voorzien van een elektrische kookplaat en afzuigkap en een opstelplaats voor een afwasmachine. Een eetkamer (18 m²) grenzend aan een licht dakterras (9 m²) en een en-suite woonkamer (18 m²) met natuurstenen schouwen en rijk gedecoreerde stucplafonds. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Tweede verdieping:
Overloop (6 m²) met toilet en kast en toegang tot een riante badkamer (ca. 7,5 m²) met ligbad, inloopdouche en een dubbele wastafel en in een aparte hoek een aansluiting voor een wasmachine. Een slaapkamer (18 m²) grenzend aan de achtergevel en een slaapkamer (19 m²) aan de voorgevel met aan beide zijden ingebouwde kasten. Een kleine werkkamer aan de voorgevel (6 m²)

Zolderverdieping:
Overloop (3 m²) biedt toegang tot een slaapkamer (14 m²) grenzend aan de voorgevel met een grote ingebouwde kast, een zolderkamer (15 m²) met een dakterras (7,5 m²) aan de achtergevel en in het midden een grote inpandige bergruimte (8 m²)

Bijzonderheden:
Het betreft een bovenhuis. Geen woningdelers. Geen huisdieren toegestaan.

Locatie:
Gelegen aan de gezellige Piet Heinstraat, onderdeel van het Zeeheldenkwartier. Op loopafstand van winkels en restaurants. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur (vergunning) en ook het openbaar vervoer (tram 1 en meerdere buslijnen) ligt op loopafstand.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.