Prinsengracht 1099 A - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Prinsengracht 1099 A
Vraagprijs: 2.800.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1688
Ligging: in centrum, vrij uitzicht, aan vaarwater
Oppervlakte: 197 m²

– De Hofprins – Een sereen en zonnig appartement in een fraai monument. Onder auspiciën van binnenhuisarchitect Erik Koijen geheel eigen en bijzonder smaakvol gerestaureerd. De woning heeft een multifunctionele indeling met een totaal bruto vloeroppervlak van ca. 240 m², verdeeld over een souterrain, de bel-etage en een volledig achterhuis. Uniek is de sfeervolle woonkeuken aan de diepe tuin, met middag- en avondzon. De ruime bel-etage is hoger dan drie meter, prachtig licht en heeft fraai uitzicht op de gracht. Er zijn vier slaapkamers en drie badkamers. Het souterrain heeft een eigen entree en kan als aparte studio worden gebruikt. De sfeer is modern en verfijnd met luxe inbouwkasten, marmeren vloeren, witjes en mooie kleuren. De fundering is hersteld, de VvE is financieel gezond en het pand is gelegen op eigen grond.

Nieuwsgierig geworden? Ervaar de volledige woonbeleving op onze website of download ons magazine.

Wij kennen dit pand al langer, want we hebben ook de vorige eigenaren mogen adviseren. En het is een woning die blijft hangen, juist omdat ze zo onderscheidend en verleidelijk. Dat begint met de fraaie gevel, de rode deur en een uitnodigende gemeenschappelijke hal. Alles spreekt direct tot de verbeelding. Een beleving die zich voortzet in het hele appartement.

De identiteit, de details en de gekozen kleuren passen bij elkaar en brengen historie en hedendaagse luxe samen. De historische gang met marmeren tegels en toog ontsluit en verbindt alle vertrekken. De gang leidt ook naar een centrale hal met licht een houten trappen.

Bel-etage
Aan de voorzijde is een prachtige bel-etage met op maat gemaakte kasten waarbij er veel aandacht is besteed aan de afwerking. De twee vensters bieden een fabelachtig zicht op het Prinsengracht. En dankzij de zuidligging is er aan zonlicht geen gebrek.

Achterhuis
De huidige eigenares en binnenhuisarchitect Erik Koijen hebben samen de sfeer en afwerking bepaald. In de woonkeuken kozen zij bijvoorbeeld voor marmer en professionele – Viking – kookapparatuur, die aan deze ruimte een bourgondische uitstraling verlenen. Ook het historische gebouw zelf met zijn plavuizen en balken draagt hieraan bij.

Op de eerste verdieping in het achterhuis is een zeer rustig slaapvertrek aan de tuin met eigen badkamer. Boven deze kamer bevindt zich een multifunctionele zolder met dakvensters, ideaal voor een personal gym en/of yoga.
In het tussendeel is de sfeer van de keuken doorgezet, onder andere met een marmeren blad en eikenhouten kastjes die de wasmachine en droger wegwerken.

Souterrain
Het souterrain in het voorhuis is verdeeld in twee grote slaapkamers met elk een eigen badkamer en apart een toilet. De voorkamer is ruim en multifunctioneel, mede dankzij een eigen entree. Deze ruimte is 1.99 m hoog – onder de balken – nét geen twee meter en valt daardoor onder ‘overige inpandige ruimte’, ondanks de uitstekende bewoonbaarheid. Het prettige is dat het souterrain vanuit drie zijde te betreden is: via een eigen ingang aan de gracht, een trap in het midden en vanuit de het trappenhuis aan de patio. Vanuit het souterrain van het voorhuis is ook een trap binnendoor de bel-etage verbonden.

Een fraaie, lichte en zonnige stadstuin die omgeven is door groen, maakt het geheel af. De tuin beschikt over een ruime berging.

Buurtgids
De Hofprins is gelegen aan een van de hoofdgrachten, om de hoek bij het Amstelveld en de Utrechtsestraat. Vanaf hier is veel van wat Amsterdam te bieden heeft voor cultuur- en muziekliefhebbers, met een korte wandeling te bereiken. Zoals Carré, de Stopera, Pathé Tuschinsky, het Concertgebouw en vele musea, waaronder het Allard Pierson, het Rijksmuseum, de Hermitage en Ons’ Lieve Heer op Solder.

Net over de magere brug in de tuin van de Hermitage is elke zaterdag een gezellige markt met streekproducten en op maandag is er de levendige Bloemenmarkt op het Amstelveld.

De Utrechtsestraat heeft naast een uitstekend winkelaanbod ook op culinair gebied veel te bieden. Zo hebben Zoldering en De Juwelier in 2022 beide een Michelin ster gekregen en heeft restaurant Spectrum, onderdeel van het Waldorf Astoria, er zelfs twee.

Bij de presentatie van deze woning op onze website hebben we de leukste hotspots in de buurt verzameld.

Bijzonderheden

• Totaal gebruiksoppervlakte BMMI 238 m²
• Diepe tuin met middag- en avondzon, gelegen op het noorden van circa 120 m²
• Gelegen op eigen grond en fundering hersteld
• Er is geen energielabel, vrijstelling i.v.m. monumentale status
• Servicekosten VvE € 250,- per maand
• Renovatiejaar 2018
• Rijksmonument daterend uit circa 1688, bekend onder nummer 4484
• Rijksbeschermd stadsgezicht en onderdeel UNESCO Werelderfgoed

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor mogelijke subsidies.

Deze informatie hebben wij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten – bijvoorbeeld door interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting – niet volledig uit.

Prinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - AmsterdamPrinsengracht 1099 A - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.