Radesingel 17 - Groningen

Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Groningen
Adres: Radesingel 17
Vraagprijs: 1.050.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1897
Ligging: aan water, in centrum, aan vaarwater
Oppervlakte: 304 m²

Op zeer fraaie stand, aan een van de mooiste singels binnen de diepenring, ligt dit statige en royale herenhuis/ singelpand. De ligging is lommerrijk aan de Radesingel met uitzicht aan de voorzijde over een brede groenstrook met bomen en aan de achterzijde het water van de diepenring. Naast de uitstekende stand is de ligging gunstig ten opzichte van het stadshart, vlakbij het Groninger Museum, het NS-hoofdstation en uitvalswegen. Het pand verkeert voor het overgrote deel nog in originele staat met de grandeur uit het bouwjaar 1900 maar is in de loop der jaren wel fasegewijs aangepast aan deze tijd.
U vindt hier ruimte, hoogte, grandeur, klasse en een fantastische ligging met de achtertuin aan het water van de diepenring!

Begane grond: fraaie entree met vestibule, ruime hal (originele marmeren platen), bergruimte onder de trap. Twee grote kamers (resp. circa 17 en 21 m²) één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Deze ruimtes worden nu als werkruimte gebruikt. Tussen beide kamers een eenvoudige keuken/ bijkeuken. Aansluitend aan de achterkamer een tuindeur naar de loggia/veranda. Via de hal/gang achterin het huis, onder de trap, het toilet en tevens de achterdeur naar de tuin.

Eerste verdieping: ingedeeld als woonverdieping, totaal circa 72 m² met twee kamers ‘en suite’ en een serre aan de achterzijde waar de keuken is geplaatst.
De ruime voorkamer is voorzien van bijzondere hardstenen schouwpartij (met houtkachel) en fraai ornamentenplafond. Achterkamer (eetkamer) met ornamentenplafond en eveneens fraaie hardstenen schouw. Aansluitend halfopen, compacte en moderne keuken in de serre.

Tweede verdieping: overloop met bergkast en tweede toilet. Twee slaapkamers: een zeer royale kamer aan de voorzijde en een grote kamer aan de achterzijde met een doorgang naar een naastgelegen kleedkamer. Tussen beide kamers de badkamer met douche, ligbad en dubbele wastafel, inbouwkast met plaats voor de wasmachine.

Derde verdieping: ruime en lichte overloop, drie slaapkamers, wasruimte/berging en een kast voor de cv-ketel. De wasruimte/berging op deze verdieping is voorbereid voor een tweede badkamer.

Vierde verdieping: via een vlizotrap naar de zolder, geschikt als bergruimte.

Bijzonderheden:
– bouwjaar circa 1900;
– woonoppervlak circa 304 m²;
– inhoud circa 1.200 m³;
– perceeloppervlak 230 m²;
– Cv-Nefit-HR-combi 2007;
– Rijksmonument, onderhoud voor instandhouding subsidiabel;
– fasegewijs gemoderniseerd in de loop der jaren;
– fraaie parketvloer op de 1ste, 2de en 3de verdieping;
– vrijwel alle authentieke elementen zijn nog bewaard gebleven: 2x ‘en suite’ schuifdeuren, serre, veranda, ornamentenplafonds en schouwen;
– fraaie, diepe stadstuin op het zuidoosten grenzend aan het water.

Radesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - GroningenRadesingel 17 - Groningen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.