Diepenveen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Diepenveen
Adres: Randerstraat 20
Vraagprijs: 600.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1875
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 102 m²

Op een fantastische locatie, midden in het landschap staat deze charmante, rietgedekte woonboerderij. De boerderij is gebouwd in 1783 en in 1875 herbouwd. De boerderij verdient het om geheel gerestaureerd te worden, thans verkeert de boerderij nog zoals het in grootmoederstijd ook was.

Via een idyllische toegangsweg door de landerijen komt u op het perceel. Naast de woonboerderij treft u hier ook nog enkele schuren.

De indeling van de boerderij is als volgt:
De voordeur biedt toegang tot de centrale hal in het midden van de woning. Rechts treft u de woonkamer met mooie inbouwkasten, twee bedstedes en een schouw met gashaard. Via deze ruimte komt u in de keuken. Vanaf de keuken kunt u naar de twee slaapkamers op de begane grond en de tussenhal met toilet en douche. Aan de andere zijde van de centrale hal treft u de opkamer met daaronder de kelder. De kelder en deel zijn bereikbaar vanaf de bijkeuken, hier is ook een schouw aanwezig.

De deel is nog geheel authentiek. De grub, hildes en slieten zijn nog aanwezig.

De verdieping van de deel is thans nog in gebruik als hooizolder.

Vanaf alle zijdes is er prachtig zicht over de landerijen.

Op het perceel staat nog een oude, vervallen paardenstal met daaraan vast enkele houten schuren en een tweede grote schuur, verdeeld in een afgesloten werkplaats en een kapschuur. Aan de andere zijde staat er nog een rond, rietgedekt schuurtje. Het geheel staat op een perceel van circa 2.900 m².

De grond van de Randerstraat 20 wordt voor dertig jaar in erfpacht uitgegeven, op basis van de erfpachtvoorwaarden Groene Erfpacht. De huidige aanvangscanon bedraagt circa € 14.175,00 per jaar. Om een reële vraagprijs aan te geven is de waarde van de grond in de vraagprijs opgenomen. Omdat de grond niet verkocht wordt, wordt deze grondcomponent van € 405.000,- in mindering gebracht op de vraagprijs van € 600.000,- k.k. en dit resulteert in een hele scherpe vraagprijs voor de aanwezige opstallen van € 195.000,- k.k. Over de grondcomponent is jaarlijks de erfpachtcanon verschuldigd.

Bijzonderheden:
– Gemeentelijk monument
– Te restaureren object
– Perceel circa 2.900 m² op erfpacht
– Inhoud 1.305 m³

In de koopovereenkomst en erfpachtvoorwaarden worden de volgende clausules opgenomen:
– As it is clausule
– Ouderdomsclausule
– Niet-bewoningsclausule


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.