Gameren

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Gameren
Adres: Ridderstraat 6
Vraagprijs: 889.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1700
Ligging: aan water, aan rustige weg, beschutte ligging
Oppervlakte: 430 m²

Centraal in Nederland staat op een lommerrijk perceel van 3.550m2 met veel privacy
Villa Spiegelhof, een via een lange oprit te bereiken voormalige herenboerderij met koetshuis voor drie auto’s.

Imposante hal, voorkamer met hoog stucplafond, achterkamer met monumentale haard, bibliotheek, eetkeuken, bijkeuken, bergkamer met aangrenzende voormalige keuken en een studeerkamer met haard en aangrenzende veranda op de begane grond
Grote open zolderkamer onder de beschoten kap van het achterhuis, zes slaapkamers, waarvan één met badkamer en een overloop met doucheruimte op de eerste verdieping.
Flinke bergzolder op de tweede verdieping van het voorhuis.

Bruto-inhoud: 1.700 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 430 m²
Perceelgrootte: 3.550 m2
Bouwperiode 17e eeuws

Gemeentelijk monument

Indeling begane grond:
De entree is royaal, want de hal is groot en loopt door in een tweede hal met vide en de oorspronkelijke gang. De voordeur bevond zich in het verleden namelijk aan de achterzijde, in de 18e eeuw vermoedelijk zelfs met zicht op de rivier. Rechts van de hal is de woonkamer; een fijne ruimte met veel licht. Aan de voorzijde zijn hoge getoogde ramen en aan de zijkant een brede glaspui voor optimaal contact met de tuin. Het hoge plafond van de voorkamer heeft een prachtig rozetornament. Het plafond in de achterkamer is lager, mede doordat daar de vloer hoger ligt. Er is een wand met historische vaste kasten en een unieke zwart marmeren schouw en een deur naar de hal. Hier is een vide waarbij in het plafond een lichtstraat met gekleurd glas is aangebracht.
Links van de hal is een werkkamer annex bibliotheek, een toiletruimte en de eetkeuken.
De keuken is een nagenoeg vierkante ruimte van 25m2 met een eenvoudige keukeninrichting en een aangrenzende bijkeuken waar ook de cv-ketel hangt.
Aan de oorspronkelijke gang ligt de gewelfde wijnkelder en een grote werkkamer met zicht op de tuin. Er is een antieke schouw en via de dubbele deuren met binnenluiken is toegang tot de veranda. Aan de andere zijde van de gang is bergkamer en de voormalige keuken. In deze ruimte is de trapopgang naar een enorme zolderkamer die zich (na isolatie) uitstekend zou lenen als atelier of werkruimte.

Indeling eerste verdieping:
Naast de voornoemde enorme zolderkamer in het achterhuis zijn er in het voorhuis nog zes slaapkamers. Deze verdieping is via een vaste trap en een grote omloop te bereiken. Het licht dat door de twee bovenliggende dakvensters valt, zorgt voor een aangename sfeer in de vide. De ouderslaapkamer beschikt over een eigen badkamer. Deze is weliswaar gedateerd maar zeer compleet. Op alle slaapkamers is een wastafel en in enkele kamers zijn vaste kasten. Vanuit alle slaapkamers is zicht in het groen van de eigen tuin.
Op de overloop is nog een doucheruimte. Via een vlizotrap is de bergzolder van het voorhuis te bereiken. Deze zolder ligt onder de originele beplankte en ongeïsoleerde kap.

Bijzonderheden:
Spiegelhof is al eeuwen een begrip in Gameren, waarbij velen het kennen als de voormalige ambtswoning van de burgemeester. Het statige pand heeft iets mysterieus, omdat het in het groene seizoen volledig verscholen ligt, waardoor er dan sprake is van absolute privacy. Vanaf de Ridderstraat leidt een lange oprit naar het terrein aan de voorzijde van de villa en het koetshuis. Het pand is omgeven door een lommerrijke tuin met een diversiteit van volwassen bomen en heesters. Het perceel is rondom omgeven door water waardoor het er niet alleen riant maar ook veilig wonen is. Langs de oprit die over de sloot aan de Ridderstraat loopt, staat een smeedijzeren hekwerk en bij de entree is een antieke poort. Het koetshuis biedt ruimte voor drie auto’s en heeft daarnaast nog een schuurgedeelte voor de fietsen en tuingereedschap. De zolder wordt momenteel niet gebruikt maar is met een vaste trap toegankelijk en stahoog. De garagedeuren zijn elektrisch bedienbaar en in het schuurgedeelte is nog een loopdeur die uitkomt op een paadje dat naar de Prinsenstraat leidt. De kozijnen zijn met uitzondering van de pui in de woonkamer alle voorzien van elke beglaasde ramen met roedeverdeling. Bij de voorgevel zijn red cedar Louvreluiken en aan de oorspronkelijke voorzijde zijn opgeklampte buitenluiken aanwezig; alle in monumentengroen.
Het pand is aan de buitenzijde in goede conditie en verdient het om intern te worden aangepast aan de eisen van deze tijd. Zoekt u een privédomein met een riant pand dat u intern nog geheel naar eigen wens kunt inrichten en afwerken, maak dan een afspraak.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).