Warnsveld

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Warnsveld
Adres: Rijksstraatweg 2 7231 AE WARNSVELD
Huurprijs: € 2.495
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: historische hart van Warnsveld
Oppervlakte: 337 m2
Oppervlakte perceel: 888 m2

Een heerlijk ruim vrijstaand familiehuis in het statige neoclassicistische ‘Huis Alpha’ (negen kamers!), gelegen op een markante locatie in het lommerrijke Warnsveld. Prachtige hoge ruime kamers met veel lichtinval en veel contact met de omliggende tuin. In 1835 werd op dit driehoekige stuk grond grenzend aan de middeleeuwse Sint Martinuskerk een groot en markant huis gebouwd. Door de omvang en indeling ook geschikt voor kleinschalige bedrijvigheid aan huis.

Indeling
Begane grond:
Ruime entreehal voorzien van marmeren vloertegels. Hal met garderobe-nis. Ruime woon- of werk-kamer (30 m²) met doorloop naar de erkerkamer (14 m²) met zicht op en toegang tot de voortuin. De royale hal geeft eveneens toegang tot een ruime woonkamer met schouw, stucplafond en jaren 30 erker. Deze kamer (29 m²) heeft toegang tot een terras gelegen aan de Bonendaal-zijde en heeft uitzicht op het groen van Welgelegen.

Jaren 30 eet- of studeerkamer ( 17 m²) met cassettenplafond en toegang tot de tuin. Royale romantische woonkeuken met kooknis en twee vaste provisiekasten. Twee bijkeukens waarvan één voorzien van opstelplaats voor de wasmachine en -droger. In de andere bijkeuken bevindt zich onder andere de stookruimte. Provisiekelder (17 m²). Toilet. Rondom het huis bevindt zich een ruime tuin (gemeentelijk monument, ca 600 m²).
Ook is er een garage (27 m²).

Eerste verdieping:
Via het statige trappenhuis bereikt u de eerste verdieping met haar vier zeer ruime (slaap)kamers. Slaapkamer van 30 m² met schouw en toegang tot de aangrenzende (garderobe)kamer. Slaapkamer van 29 m² met openslaande deuren naar het balkon op het zuiden. Slaapkamer van ca 14 m² met vaste inbouwkast. Ruime moderne badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en opstelplaats voor de wasmachine en -droger. Op de overloop bevindt zich een separaat toilet. Via een gang komt u in een andere vleugel van het gebouw waar zich een historische badkamer met ligbad en (moderne) inloopdouche bevinden en nog een slaapkamer (13 m²).

Tweede verdieping:
Twee voormalige meidenkamers (respectievelijk 11 en 10 m²) en ruime bergmogelijkheden.

Bijzonderheden:
Een heerlijk gezinshuis waar u niet uitgekeken raakt op de historische details. Na een grondige casco-renovatie nu ondermeer voorzien van modern sanitair. U kunt zelf de ‘finishing touch’ aanbrengen wat betreft stoffering, schilderwerk en inrichting om dit markante huis weer nieuw leven in te blazen.

De omliggende tuin is een gemeentelijk monument.

Aan huis verbonden beroepen en consumentverzorgende bedrijfsactiviteiten met een maximale vloeroppervlakte 50 m² zijn toegestaan. Kijkt u voor de precieze omschrijving van de toegestane beroepen op ruimtelijkeplannen.nl.

Locatie:
– Gelegen op een bijzondere plek in het historische hart van Warnsveld (gemeente Zutphen) op enkele autominuten van Zutphen. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Zutphen. Diverse buslijnen komen in de directe omgeving.
– Dichtbij de uitvalswegen. Parkeren op eigen terrein (garage) en in de directe omgeving.
– Warnsveld ligt in de Achterhoek, aan de rand van diverse natuurgebieden. Prachtige kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen letterlijk om de hoek. Het (stedelijk) winkel- en horeca-aanbod is ook op korte afstand gelegen en heel divers.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.