Glimmen

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Glimmen
Adres: Rijksstraatweg 77
Vraagprijs: 898.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1922
Ligging: vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 235 m²

Op markante locatie aan de rand van het lommerrijke dorp Glimmen gelegen imposante Villa genaamd “De Brinkkamp”.

Deze unieke Villa is gebouwd omstreeks 1920 naar ontwerp van de in Groningen werkzame architect A.R. Wittop Koning en ligt op een perceel van ruim 8000 m2. Deze prachtige Rijksmonumentale Villa, heeft zowel binnen als buiten haar originele indeling en uitstraling behouden en is bovendien rijk gedetailleerd.

Door de bijzondere vlinderplattegrond hebben alle vertrekken een optimaal contact met de riante tuin, waarin een aantal prachtige bomen en grote rododendrons staan. Blikvanger is de meer dan 100 jaar oude linde aan de voorzijde van het huis.

Indeling begane grond:
Entree met originele groen geglazuurde wandtegels en toegang naar de centrale hal, alsmede een ruime werkkamer met originele schoorsteenpartij met kachel. Via de hal betreedt men een royale woonkamer met balken plafond en deuren naar het terras aan de voorzijde. De woonkamer bevat twee ingebouwde vitrinekasten en is gelegen tussen de werkkamer en de eetkamer, die elkaars spiegelbeeld zijn. De drie vertrekken hebben een houten parketvloer en zijn onderling met dubbele glazen deuren verbonden tezamen zijn deze vertrekken circa 70 m2.

De eetkamer staat via een klein zithoekje met originele ingebouwde vitrinekast en een doorgang met ingebouwde bergkasten in verbinding met de ruime keuken, met bijkeuken en achteringang. De keuken is tevens toegankelijk vanuit de centrale hal. In de hal bevindt zich een toilet, de toegang tot de kelder en de trap naar de eerste verdieping. Ramen en deuren op de benedenverdieping zijn voorzien van houten luiken aan de voorzijde en bij de keuken aan de achterzijde.

Verdieping:
Ruime overloop met houten vloerdelen. Aan beide uiteinden liggen twee zeer ruime slaapkamers voorzien van houten inbouwkasten. Daartussen bevinden zich twee kleinere slaapkamers en een zolderkamer (eventueel te verbouwen tot vijfde slaapkamer of werkkamer), een badkamer en een apart tweede toilet.

Bijgebouwen:
Aan het eind van de oprit staat een dubbele vrijstaande garage. Achter het huis bevindt zich een schuurtje dat geschikt is voor fietsenberging en tuingereedschap. De algehele staat van onderhoud is goed, het rieten dak is in 2000 geheel vernieuwd.

Omgeving:
Glimmen ligt tussen Assen (ongeveer 20 km) en Groningen (ongeveer 10 km) en heeft uitstekende verbindingen via de A28. In de omgeving is veel natuurschoon, zoals de Appelbergen, het Noordlaarderbos en het Quintusbos verder zijn het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer op fietsafstand. Het natuurgebied de Drentsche Aa ligt op enkele autominuten.

Kortom uniek aanbod op een buitengewoon fraaie groene woonlocatie!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.