Ridderkerk

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Ridderkerk
Adres: Rijksstraatweg 99 – 101
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1889
Ligging: aan water, aan vaarwater
Oppervlakte: 234 m²

Educatiemuseum met beheerderswoning in een voormalig schoolgebouw direct aan de Waal.

Heeft u ooit de mogelijkheid gehad om een compleet ingericht museum aan te schaffen op een ronduit fantastische plek direct aan de Waal? Dan is hier uw kans. Dit prachtige en unieke educatiemuseum is gevestigd in een voormalige school uit 1889. Na de Tweede Wereldoorlog bekend als Johannes Postschool (naar de verzetsstrijder). In 1996 kwam de school in particulier eigendom waarna deze een compleet nieuwe bestemming kreeg, ingegeven door een unieke geschiedenis. Op 15 mei 1940 werd namelijk in deze school door de Nederlandse generaal Henri Winkelman en de Duitse generaal Georg von Küchler het capitulatiedocument getekend. Het lokaal waarin dit gebeurde, is volledig gereconstrueerd. Inclusief de wassen poppen van de officieren zorgt dit voor een levensechte ervaring. Je staat er echt bij. Maar dit museum biedt meer. Veel meer. Kom binnen en laat u verrassen.

Schoolmeesterswoning en museum
De woning voor het museum is nog volledig intact met een fraaie woonkamer met erker, werkkamer, eetkamer en atelier. De keuken staat zowel in verbinding met de woning als het museum. Op de eerste verdieping treft u vier slaapkamers, een badkamer en daarboven nog een zolderverdieping. Het museum biedt een aaneenschakeling van bijzondere objecten en verrassende ‘experiences’. Natuurlijk krijgt de Tweede Wereldoorlog aandacht met een expositie en het levensechte capitulatielokaal. Maar daarnaast bezit dit toonaangevende educatiemuseum bijzondere curiosa waaronder het ruimtevaartpak van Alexei Leonov, de eerste ruimtewandelaar ooit. Links en rechts van de lange gang gaat achter elke deur een verrassing schuil: een planetarium waarin 3D films worden vertoond, een observatorium met Zeiss telescoop, een bioscoopzaal en een heuse tijdmachine (chronoscaaf) waarmee u diverse tijdreizen kunt maken. De verdieping biedt in het restaurant alle ruimte voor groepen en er zijn meerdere zolders voor opslag.

Aan de Waal
Op het schoolplein begint de ‘educatieve ervaring’ met beelden van Leonov, Newton, Einstein en Huygens, een bronzen buste van generaal Winkelman en het Capitulatiemonument. Ook het fietsenhok staat er nog, nu omgebouwd tot berging. De school ligt op een prachtige locatie direct aan de Waal. De verrassing is compleet als u daar drie waterfietsen en een authentieke rondvaartboot voor 55 passagiers ziet liggen. Gaat u aan boord? Zeker is dat hier veel valt te ontdekken!

Maatvoering woonhuis:
Gebruiksoppervlakte wonen 234 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte 25 m²
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 3 m²
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte 0 m²
Inhoud 996 m³

Maatvoering museum:
Bruto vloeroppervlakte bedrijfsruimte 1.261 m²
Gebruiksoppervlakte bedrijfsruimte 1.033 m²
Netto vloeroppervlakte bedrijfsruimte 1.000 m²
Verhuurbaar vloeroppervlakte bedrijfsruimte 1.005 m²

Afmetingen en gegevens onder ‘Kenmerken’ zijn slechts van het woonhuis. Voor een compleet en duidelijk beeld download u het magazine met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering van het gehele complex. Bent u geïnteresseerd in een overname van dit museum? Neem dan voor nadere informatie contact op met De Landerije Makelaars.

Educational museum with caretaker’s house in a former school building directly at the river. Just south of Rotterdam. Are you interested in a company takeover? Please contact us.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.