Hardinxveld-giessendam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Hardinxveld-giessendam
Adres: Rivierdijk 533
Vraagprijs: 499.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1879
Ligging: vrij uitzicht, open ligging
Oppervlakte: 163 m²

De oude schoolmeesterswoning; een karakteristiek dijkhuis.

Aan de Rivierdijk langs de Beneden Merwede kijkt dit fraaie dijkhuis fier en tegelijk lieflijk uit over het water van de rivier. Een voormalig schoolmeestershuis, gebouwd in 1879, maar door de jaren heen met respect verbouwd tot een heerlijk huis met volop woon- en leefruimte. Levendig is de omgeving met de rivier en de scheepvaart. Voorbij de leilindes aan de voorzijde komt u op dijkhoogte binnen. U ontdekt dan al snel dat dit huis u drie volwaardige verdiepingen -met souterrain en een schitterende loft op de verdieping- aan woonruimte biedt. Aan de voorzijde van het huis geniet u van het rivierzicht, maar in de zij- en achtertuin, een niveau lager achter de dijk, geniet u in alle rust in de tuin. Kortom, een riant en fraai verbouwd authentiek dijkhuis dat direct klaarstaat voor de volgende bewoners.

Drie verdiepingen met loft en souterrain
Eenmaal binnen wordt u ongetwijfeld verrast door de ruimte en de mogelijkheden. De begane grond is ingericht met een centrale hal -let op de originele plankenvloer- die de verbinding vormt tussen de verdiepingen met daarnaast de riante woonkamer met halfopen keuken. Het is een heerlijke ruimte met fraaie zandstenen schouw. Aan de voorzijde kijkt u uit op de rivier en achter, vanuit de keuken, ziet u een niveau lager de tuin. Het souterrain van deze woning is een ruimte met overal binnenvallend daglicht. Hier treft u onder meer die slaapkamers, waarvan een met inloopkast, een toilet en een badkamer. Gaat u vanuit de hal naar boven, dan wordt u nogmaals verrast. Ditmaal door een prachtige loft met stoere houten spanten. Mede dankzij imposante dakkapellen aan de twee lange zijde, de inloopkast en badkamer is dit een fantastische masterbedroom.

Rivierzicht
Onverwacht royaal is dit dijkhuis van binnen, maar ook rondom is er alle ruimte om te genieten. Aan de voorzijde is nu een terras gemaakt. Logisch, want het uitzicht is hier fenomenaal. De tuin ligt rondom met borders en terrassen. Hierdoor geniet u in de luwte achter de dijk met volle teugen van lange zomeravonden. Natuurlijk telt ook de locatie. En die is uitstekend. Aan de rand van Hardinxveld-Giessendam; en wellicht voor u ook belangrijk: op maar een paar kilometer van de A15. U staat dus zo in de Randstad.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.