Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Rozenstraat 39 huis
Vraagprijs: 2.900.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1934
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 358 m²

Een uniek loftachtig begane grond die naar eigen wens verbouwd kan worden. De grote open ruimte kenmerkt zich door de grote daklichten en hoge plafonds. De ruimte is multifunctioneel en naar eigen smaak in te delen.

De entree aan de Rozenstraat diende als inrit voor de voormalige drukkerij. De ruimte die zich daarachter laat zien, kan worden ingericht als een open plan leefruimte met grote zithoek en open keuken. De nog te creëren stadstuin in het midden brengt het binnen met buiten in verbinding. Het aangrenzende achterhuis kan worden ingericht als slaapruimte met inloopkast en slaapkamer en suite.

Het achterhuis is verdeeld over 3 woonlagen, die ingedeeld kunnen worden als slaapverdiepingen. Zie hiervoor de alternatieve indelingsplattegronden.

Het pand is gebouwd in 1871, waarna de gevel is vernieuwd in 1931. Het pand is aangemerkt als rijksmonument vanwege de zandstenen onderdelen van de gevelhals. De begane grond aan de Rozenstraat 39 is in gebruik geweest bij Drukkerij Koedijk, zoals te zien is bij de entree.

De ingang van Rozenstraat 39 is altijd gebruikt als inrit voor de destijds gevestigde drukkerij. Indien van gemeentewege een vergunning nodig is voor het gebruik van deze inrit en het gebruik van de inpandige entree als eigen parkeerplaats zal de koper zelf zodanige vergunning op eigen naam bij de gemeente moeten aanvragen.

Omgeving:
Gelegen in het hartje van de Jordaan in de driehoek tussen de Lauriergracht, Lijnbaansgracht en Prinsengracht.

Op loopafstand van o.a. de Westermarkt en de grachten. Een gezellige en levendige omgeving met populaire cafés, restaurants, winkels, en waar traditionele ambachten te vinden zijn.

Goed gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Het Centraal station, en het Spui zijn op loopafstand. Tramlijnen 13, 14 en 17 en diverse bussen stoppen op de Westermarkt.

Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 358 m²
• Nog te creëren patio ca. 30 m²
• In 2021 is de fundering van het achterhuis vernieuwd
• Gelegen op erfpacht. Wordt geleverd met eeuwigdurend afgekochte erfpacht
• Energielabel D
• Servicekosten VvE € 25,- per maand
• De ramen van het achterhuis (1e en 2e etage) die uitkijken op de achtergevel van Laurierstraat 20-22, moeten worden voorzien van zodanig ondoorzichtig glas dat wederzijds niet bij elkaar naar binnen kan worden gekeken
• Vergunning is ontvangen voor in het achterhuis maken van openslaande deuren (1e etage) en ramen (2e etage) aan de zijde van de Rozenstraat
• Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.